Luni 22 Ianuarie 2018
Text Size

A sluji lui Dumnezeu și Bisericii Sale înseamnă a sluji în primul rând aproapelui cu sinceritate, loialitate, blâbdețe, răbdare și jertfelnicie. Fiind o fire sensibilă în care Hristos a picurat multă multă dragoste mi-am dorit de multă vreme să slujesc aproapelui aducând o rază de lumină și o mângâiere pe chipurile celor încercați, a celor pe care Hristos îi numește „Frați ai Săi preamici”

Fiind o fire sociabilă, deschisă și dornică să ajute cu prilejul Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități am fost implicat de către Pr Margin Ionuț ce era în aceea vreme Consilier școlar și profesor al Seminarului Liceeal Sfinții Trei Ierarhi Zalău, întro campanie de sensibilizare și informare realizată de Asociația Caritas alături de alte autorități sau asociații locale.

Pentru că proiectul s-a bucurat la aceea vreme de o mare receptivitate atât din partea elevilor, a profesorilor cu care am avut contact dar și a presei locale, mi s-a propus să devin oficial beneficiar și voluntar al Biroului pentru Asistență și Consiliere a Persoanelor cu Handicap Zalău, din cadrul Asociației Caritas.

De atunci am participat alături de colegii mei de la Caritas la o campanie de sensibilizare a tinerilor liceeni cu privire la persoanele cu dizabilitățti (decembrie 2008), o campanie antiviolență desfășurată în perioada 25 noiembrie- 10 decembrie 2009 sub denumirea „16 ZILE DE ACTIVISM ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI DE GEN“ Precum și 2 ediții intitulate „Atelierul Dizabilitaților desfășurate la două scoli generale în  3 decembrie 2009 și 2010.

Dn aprilie 2010 am devenit voluntar la Asociația „FAMISAJ” Zalău implicându-mă alături de ei în susținerea și informarea tinerilor în problematica adolescenței. În periada 11 martie-7 aprilie 2010 am fost alături de colegii de la Famisaj în campania „Akegerea Ta...Viața Ta” . Proiectul având la bază proiecții video și discuții libere a avut loc la Bibleoteca Județeană Sălaj și a cuprins subiecte precum:

1. sarcina la adolescență
2.consumul de droguri
3.integrarea în societate a tinerilor cu dizabilități
4.importanța familiei în formarea tânarului

Pentru că ador copii din iulie 2010 am aceptat cu drag propunerea domnului Claudiu Brisc, un domn din Cluj care atunci când fiul lui s-a învolnăvit de cancer a hotărât ca după tratarea propriului copil să înființeze o asociație prin care să ajute și alți copii aflați în aceeași situație. Mai multe despre acțiunile celor de la „Alexandru Damian” puteți afla chiar voi accesând site-ul www.alexdamian.com.

Actualmente sunt voluntar la 4 asociații Asociația Caritas, Famisaj, Alexandru Damian și Crucea Roșie Română.

 

TREBUIE SPUS ÎNSĂ CĂ ÎN TOATE PROIECTELE MELE DE VOLUNTARIAT AM AVUT ALĂTURI MĂCAR UNA DIN ACESTE ASOCIAȚII ȘI CĂ NICIODATĂ NU LUCREZ PE CONT PROPRIU. DEȘI ALĂTURI DE CEI DE LA „ALEXSNDRU DAMIAN” AM FOST ȘI SUNT IMPLICAT ÎN CAMPANII DE STRÂNGERE DE FONDURI PENTRU DIVERȘI COPII NICIODATĂ NU VOI SOLICITA AJUTOR FINANCIAR ÎN NUME PROPRIU CI ÎNTOTDEAUNA CÂND VOI SUPUNE ATENȚIEI OPINIEI PUBLICE UN CAZ O VOI FACE ÎN CALITATE DE VOLUNTAR PUNÂND LA DISPOZIȚIE CONTUL ASOCIAȚIEI CE ÎMI VA FI ALĂTURI ÎN ACEL DEMERS ORI AL FAMILIEI ÎN CAUZĂ ALĂTURI DE DOCUMENTAȚIA AFERENTĂ ȘI DATELE DE CONTACT LEGATE DE CAZ.

DACĂ ORICINE ALTCINEVA VĂ SOLICITĂ AJUTOR FINANCIAR ÎN NUMELE MEU FĂRĂ A RESPECTA CELE DE MAI SUS, VĂ ROG SĂ ÎL REFUZAȚI ȘI SĂ MĂ CONTACTAȚI FOLOSIND DATELE PUBLICATE PE ACEST SITE LA SECȚIUNEA CONTACT.

 

Vizitatori

45.3%Romania Romania
10.4%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
9.3%United States United States
8.1%Germany Germany
6.9%Italy Italy
5.8%United Kingdom United Kingdom
3.4%Spain Spain
2.3%Canada Canada
1.1%Ukraine Ukraine
1.1%France France

Yesterday: 4
Last Week: 14
This Month: 56
Last Month: 96

Who's Online

Avem 24 vizitatori și nici un membru online

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor