Duminică 25 Februarie 2018
Text Size

Cei ce au citit acest blog până acum au putut afla cu ușurință, ce am simțit și ce am trăit în vremea celor două călătorii pe care le-am făcut la Sibiu. Însă acum aș dori să împărtășesc cu voi încă o fărâmă din acel drum, vorbindu-vă despre Ioan Pop, un tânăr student în anul IV în cadrul Facultății Andrei Șaguna, originar din Bistrița-Năsăud. L-am cunoscut pe Ioan pe holurile facultății în cadrul primei mele vizite la Sibiu, în ziua când am fost să depun dosarul de înscriere, cobora întâmplător pe scări, dar imediat ce m-a văzut, a venit la mine oferindu-mi una din cărțile sale. Era vorba de o lucrare a lui Ciprian Streza intitulată „Anaforaua Sfântului Vasile cel Mare“.

Am vorbit vreme de câteva minute apoi ne-am salutat amândoi cu drag, urându-ne reciproc mult succes în tot drumul ce ne stă înainte. Bunătatea lui m-a lăsat fără cuvinte însă acesta a fost doar primul dar pe care Ioan mi-l-a făcut căci la scurtă vreme, înainte de a pleca din facultate, l-am regăsit, stând alături de soția lui lângă mașină. Venise emoționat cu o icoană în mână să își ia la revedere, oferindu-mi și acest dar de mult preț pentru suflet. Vădit emoționat și profund impresionat de bunătatea lui, i-am mulțumit, promițându-i în același timp că îl voi pomenii în rugăciuni și că vom ține legătura, comunicând la telefon sau prin internet.

 

 

 Am plecat apoi din Sibiu, fericit fiind că m-am înscris la facultate și că prin Mila și Darul lui Dumnezeu am dobândit un nou prieten. Acesta a fost începutul unei frumoase prietenii din care am învățat multe. Ioan m-a învățat nu numai importanta lecție a bunătății ci și modul în care noi trebuie să primim bucuriile și încercările vieții. Deși acest tânăr este greu încercat, deoarece tatăl lui suferă de atrofie musculară, el găsește încă puterea de a merge înainte afirmând cu o tărie ce te lasă fără cuvinte „orice înviere promite o cruce, dar și crucea promite înviere, nu tot ceea ce vedem noi bine este chiar bine și invers nu tot ceea ce vedem noi rău este chiar rău. acesta este adâncul înțelepciunii lui Dumnezeu și eu unul nu îndrăznesc să mă gândesc mai departe nu sunt vrednic și de aceea trebuie să tac cuminte înaintea judecăților lui Dumnezeu.“

De fiecare dată când i-am mulțumit cu sinceritate pentru prietenia și dragostea lui Ioan îmi răspundea smerit și înțelept inimioara mea dragă eu nu am făcut nimic numa ni se pare, să ști că noi creștinii suntem uneltele lui Dumnezeu și ca orice unealtă trebuie să ne lăsăm moi in mana lui Dumnezeu așa că meritul nu este al bisturiului ci al chirurgului care operează bine. Noi trebuie sa rămânem mereu orientați spre Dumnezeu ca El să se oglindească în noi și prin noi în ceilalți. Sfinții Părinții spun că trebuie să devină creștinul străveziu (adică transparent) ca să se întrezărească icoana lui Dumnezeu din el.“

Iată doar câteva din florile duhovnicești cu bun miros pe care le-am primit în dar de la acest tânăr alături de prietenia, dragostea ș bunătatea lui. Daruri de mare preț pe care le voi păstra mereu în suflet dar pe care am vrut să le împărtășesc și cu voi. cei ce îmi sunteți buni prieteni și frați de suflet.

Cu îngăduința voastră aș vrea să închei această postare cu un cuvânt a Sfântului Ioan Charpatiul, pe care l-am aflat tot de la Ioan, cuvânt  ce ne spune atât de simplu și frumos  „Dacă crinii cresc mai cu seamă în văi atunci inima care se face vale prin umilință (smerenie ) va naște și ea crini.“ Plecându-mă umil înaintea Cerescului Împărat aș vrea să îi mulțumesc cu tot sufletul pentru fiecare crin pe care îl văd crescând în inimile voastre.

Vizitatori

46.9%Romania Romania
13.2%Italy Italy
12.2%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
8.1%United States United States
5.1%United Kingdom United Kingdom
5.1%Spain Spain
2%Russian Federation Russian Federation
2%Germany Germany
1%Greece Greece
1%Israel Israel

Today: 4
Yesterday: 1
This Week: 4
Last Week: 16
This Month: 79
Last Month: 91

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor