Duminică 25 Februarie 2018
Text Size

Eduard Ionuț Leancă este un micuț oltean care la numai 12 ani a impresionat deja o țară întreagă prin vocea sa nemaipomenită. Poate că unii din voi ați auzit de el sau poate chiar l-ați văzut la TV. A devenit cunoscut la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2007, atunci când a participat la prima ediție a emisiunii „Vreau să fiu mare...vedetă!“. A fost prezentat atunci ca fiind „Băiatul care vede doar întunericul“ și asta pentru că Edi nu s-a putut bucura niciodată de de lumină, de creația minunată a lui Dumnezeu, ce ne înconjoară pretutindeni, de chipul blând al mamei sale ori a fraților și surorilor lui.

Acest înger a fost diagnosticat de mic cu Maladia Leber, ( Pleoapele lui erau perfect închise și ochii erau  în fundul orbitei), având și o cataractă congenitală la ambii ochi. Cu toate acestea  Edi, nu încetează să se bucure de viață folosindu-și glasul pentru a mângâia sufletele celor din jurul lui. Încă de la prima sa apariție televizată Eduard a cucerit inimile tuturor impresionându-i cu vocea lui aparte. Pentru că toți membrii juriului i-au acordat nota maximă, câștigând ulterior și premiul de popularitate a telespectatorilor, Antena 1 a promis că va fi alături de el, ajutându-l atât în remedierea problemelor sale de vedere cât și în cariera muzicală. După prima participare la emisiune, Edi a  fost consultat de către mai mulți medici oftalmologi din capitală,  aceștia afirmând că din nefericire nu ii pot face nimic pentru el.

 

Chiar dacă am văzut povestea lui și cunoșteam verdictul medicilor vă mărturisesc foarte sincer că încă din prima clipă de când l-am văzut am fost CONVINS că Edi va vedea curând lumina. M-am bucurat enorm în 4 martie 2007 când l-am văzut câștigând 10 000 de euro ca răsplată a talentului său și am continuat să mă rog pentru el cerându-i lui Dumnezeu să-l întărească, să-i poarte de grijă, ocrotindu-l și binecuvântându-l neîncetat.

Știu prea bine că înaintea lui Dumnezeu toate sunt cu putință și de vom cere ceva de la El, crezând cu tărie, se va dărui nouă și de aceea chiar dacă îmi cunosc nevrednicia și păcătoșenia, chiar dacă sunt conștient că nu sunt vrednic a cădea înaintea lui Hristos rugându-mă pentru alții, dragostea ce i-o port mă făcea adesea să trec peste aceste neputințe ale mele, rămânând vreme chiar și de câteva ore în rugăciune alături de el. Știu că sunt un păcătos dar știu de asemenea că Dumnezeu este Atotmilostiv și Atotbun și niciodată nu trece cu vederea rugăciunile noastre și de aceea îl rugam cu toată inima mea „Doamne milostivește-Te și spre robul Tău acesta și îi dăruiește lui pace, sănătate, bucurie și întărire, luminând ochii lui precum ai făcut oarecând cu cel ce era orb din naștere. Doamne știu că nu sunt vrednic a mă ruga pentru dânsul dar totuși cu umilință strig către Tine auzi-mă și Te milostivește spre dânsul și îl miluiește. Nu pentru rugăciunile mele Stăpâne căci sunt un biet și nevrednic rob al tău ci pentru lacrimile mamei lui și pentru sufletul lui curat. Iar de este cu putință milostivește-Te și asupra mea a păcătosului ce mijlocesc pentru dânsul și îngăduie-mi ai fi alături și a mă bucura împreună cu el ca văzând mila Ta să Te lăudăm și să Te preaslăvim întru toți vecii.“

Iar Cel ce cunoaște sufletele noastre ale tuturor și ia aminte la glasurile rugăciunilor noastre S-a milostivit și spre Eduard și la numai câteva luni un doctor german de origine română din Mexic pe nume Alfred T. Sapse  a anunțat că poate să îi redea vederea printr-o operație cu celule stem. Nici nu vă puteți închipui ce bucurie a fost pe mine când am aflat că acest înger avea o șansă să se bucure de lumină. Edi a fost operat în decembrie 2007 în 30 ianuarie 2008 și-a deschis ochii care reveniseră la poziția lor firească.

Nimeni nu poate cuprinde în cuvinte bucuria pe care am simțit-o câteva luni mai târziu când am aflat vestea că operația a reușit, că Edi și-a deschis ochii și mai mult că a început să vadă umbre, distingând diferența dintre lumina și întuneric. Vreme de 4 zile am fost cel mai fericit om de pe fața pământului nimic nu mai conta și nimic nu putea să mă tulbure, rămâneam fără cuvinte și nu mai conteneam ai mulțumi lui Dumnezeu pentru bunătatea Sa și lucrarea lui minunată.

Însă  acesta nu a fost decât primul pas căci în octombrie 2008 Edi a mai făcut încă un pas spre lumină, în 30 octombrie 2008 el a fost operat de către Dr. C. Claes un oftalmolog din Antwerpen, Belgia care l-a operat de cataractă la ochiul drept, operație ce îl apropie și mai mult de ziua binecuvântată în care va putea să se bucure deplin de  lumina de pe chipurile celor dragi și de minunata zidire a lui Dumnezeu, ce ne înconjoară pretutindeni.

Tot în octombrie prin mila și bunătatea lui Dumnezeu mi-a fost îngăduit a-mi împlinii o veche dorință și anume aceea de a fi alături de Edi, întărindu-l pe ei și ai lui și mângâindu-i cu un cuvânt de folos.Și acum îmi amintesc cu câtă emoție și sfială i-am contactat pe ai lui întrebând ce face micuțul îngeraș. La sfârșitul conversației avute cu doamna Petra (mama lui Edi) eram foarte emoționat dar fericit că în sfârșit reușisem să îi transmit micului îngeraș câteva gânduri de suflet, sigur fiind că vor ajunge la el. La scurtă vreme aveam să vorbesc chiar cu Edi care te copleșește prin tăria lui și prin politețea lui. El este cel care te impresionează până la lacrimi, lăsându-te fără cuvinte  cu vocea lui minunată și impresionanta poveste de viață, dar tot el este cel care îți dă tăria de a merge înainte pentru că așa cum îmi mărturisea și doamna Petra, el este un optimist, este cel mai puternic, cel care le dă mereu puterea de a merge înainte, pentru că este convins că în curând va fi sănătos. Iar privind la tăria acestui înger și la modul în care își poartă crucea bucurându-se de viață, îți este cu neputință să te mai plângi ci fericit că îl cunoști îi mulțumești lui Dumnezeu pentru minunata lecție de viață pe care Eduard o oferă fiecăruia din noi. Cugetând o clipă la toate acestea e imposibil să nu vedem cât de fericiți suntem că suntem sănătoși, că Dumnezeu ne-a îngăduit să ne bucurăm deplin de cei din jur, de zidirea Sa și de Darurile Sale minunate, înălțând în același timp o rugăciune de mulțumire și cerându-I lui Hristos să îi mângâie și să îi întărească pe toți cei suferinzi.

Vă mărturisesc foarte sincer că nici măcar pentru o clipă nu pot să îmi imaginez suferința prin care trece acest copilaș, nu cred că aș rezista nicio clipă fără să văd chipul mamei, a celor dragi, surâsul blând al lui Hristos ori minunata zidire a lui Dumnezeu, prezentă pretutindeni. Deși nu îmi pot imagina prin ce trece sunt sigur că Edi este întărit mereu de Hristos ce îi stă alături ocrotindu-l și binecuvântându-l.

De fiecare dată când mă gândesc la crucea lui sau a tuturor celor suferinzi alerg către Hristos, cerându-I ajutorul în rugăciune și știind că niciodată nu sunt singuri și că Hristos le stă alături, purtând crucea împreună cu ei, mă  alin măcar o clipă cu un frumos cuvânt duhovnicesc ce sună cam așa "Înainte de a-ți da Crucea pe care sa o duci Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi prea frumoși.A examinat-o cu rațiunea Sa neajunsă. A încălzit-o cu inima Sa cea plină de iubire. A cântărit-o cu mâinile Sale cele pline de afecțiune. Ca nu cumva sa fie prea grea decât poți duce.  Și cupa ce a măsurat curajul tău.A binecuvântat-o și ți-a pus-o pe umeri. Deci o poți duce ține-o bine și urcă. de pe Golgotta spre înviere". Iată dar că deși Edi poartă pe umeri o cruce grea nu e singur. Dumnezeu în bunătatea Lui nemărginită dă omului de fiecare dată pe lângă cruce și daruri care să îl mângâie și să îl ajute. Edi nu numai că își poartă crucea cu demnitate, răbdare și credință ci oferă și celorlalți o lecție de viață, mângâindu-i totodată cu lumina ce o are mereu în suflet și pe chip și cu vocea lui aparte. El urcă acum un drum mai greu de la întuneric la lumină dar nu este singur, Hristos și cei dragi îi sunt alături iar la aceștia se mai adaugă o mulțime de oameni care deși nu îl cunosc ori n-au avut încă bucuria de ai vorbi, îi sunt alături în gând și rugăciune.

Aș vrea să vă spun că atunci când înainte de finală a fost întrebat ce anume ar face cu banii dacă ar câștiga Edi a răspuns simplu și sincer: “Îmi place la București, îmi iau un bloc!” Apoi cu vădită emoție a continuat: “Dacă o să câștig, o să folosesc banii pentru operație. Vreau să-mi vad părintii și frații”. Prima lui dorință s-a împlinit, actualmente stă cu părinții, frații și surorile lui în capitală, dar se întoarce cu drag în fiecare vacanță în micul lui sătuc din Olt. Chiar dacă mai avem puțin de așteptat până când îi va putea vedea pe cei dragi sunt sigur că aceea binecuvântată zi este foarte aproape.

Trebuie să vă spun de asemenea că dorința lui Eduard de a cânta de a ajunge un mare interpret de muzică populară s-a împlinit pentru că la numai 12 ani el are deja lansate 2 CD-uri. În 13 iunie 2008 și-a lansat primul album „M-a făcut mama oltean“ (album distribuit în 10 județe de către „Oltenia Star Music Production“ cu vânzări record peste 1000 de exemplare în mai puțin de 2 săptămâni)

edi-si-prieteniiÎn luna septembrie Eduard și-a lansat încă un cd intitulat „Edi și prietenii” Albumul conține 15 piese interpretate de Edi alături de mari artiști ai muzicii populare și nu numai. Printre cei ce au dorit să cânte alături de Eduard se numără Nicoleta Voica, Gelu Voicu, Niculina Stoican, soții Cornelia și Lupu Retnic, Pepe, Felicia Filip, precum și colegii lui de emisiune Mario Gălățanu și Ana-Maria Tomoiagă. Prin grija celor de la Antena 1 și „Mamitzu Production“, cei care l-au susținut și promovat pe Edi încă de la debutul său artistic, toate fondurile obținute din vânzarea celor două albume, au fost depuse întrun cont la care va avea acces doar Eduard la împlinirea vârstei de 18 ani. Din nefericire toate încercările mele de a achiziționa cele două albume ale micuțului au rămas fără rezultat căci de fiecare dată când sunam la studio la Târgu Jiu mi-se spunea că nu mai sunt albume și eram rugat să revin ulterior.

Cu toate acestea am găsit câteva piese cu el pe youtube ce sper să vă placă și vouă cel puțin atât de mult pe cât mi-au plăcut și mie.

Eduard Leancă și Nicoleta Voica- Ce ți viața pe pământ

Eduard Leancă- Din copită murgu' bate

În final sperând că cântecele minunate ale acestui înger vă vor umple sufletul de lumină și bucurie mă plec smerit înaintea lui Hristos mulțumindu-I că mi-a îngăduit al cunoaște și ai fi alături cu prietenie și dragoste pomenindu+l cu nevrednicie în rugăciuni și bucurându-mă împreună cu dânsul de lucrarea minunata a lui Dumnezeu.  De asemenea aş vrea să îi mulțumesc în mod deosebit domnului Ilie Leancă (tatăl lui Edi) că mi-a îngăduit a împărtăși cu voi povestea minunată a acestui înger și mai ales că mi-a îngăduit a rămâne alături de Edi ca prieten și frate al său.

Voi încheia această postare adresând un scurt mesaj de suflet către micuțul meu frățior. Dragul meu Edi, deși nu am avut încă bucuria de a te vedea față către față, te îmbrățișez cu frățească dragoste, te pomenesc cu drag şi dor în fiecare rugăciune și rămân ca întotdeauna lângă tine, mulțumindu-ți că exiști și reamintindu-ți încă odată că TE IUBESC MULT MULT MULT DE TOT. DUMNEZEU SĂ-ȚI DĂRUIASCĂ NEÎNCETAT LUMINA ȘI DRAGOSTEA LUI, OCROTINDU-TE, ÎNGĂDUINDU-MI ȘI MIE PĂCĂTOSULUI A MĂ BUCURA ÎMPREUNĂ CU TINE.

Actualizare 12.05.2010 Din Mila și Darul Lui Dumnezeu revin cu noi informații în cazul lui Eduard care a fost ieri invitatul doamnei Mihaela Tatu la emisiunea „Celebri sau nu la Mihaela Tatu“ alături de: mama și sora lui, domnul Ovidiu Cuncea, tânărul actor Vlad Stroia,  doamna Angela Bălașa și Ansamblul Profesionist „Doina Oltului“ . Deși comunic lunar cu Edi de obicei prefer să am grijă de sufletul lui, să văd ce face, cum merge școala, să îi ofer prietenia și dragostea mea  să vorbesc cu el despre muzică sau alte subiecte ce i-se par interesante, ori să-i încurajez părinții cu un cuvânt de suflet. Dacă îl întrebi pe Edi de sănătate el îți va răspunde simplu cu gingășia și inocența pe care o văd adesea în sufletele curate ale copiilor „Eu sunt bine, sănătos! Dumneavoastră cum vă simțiți?“ Iar doamna Petra îmi spunea că au făcut operația, că  li s-au recomandat  niște ochelari și că așteaptă cu răbdare.

V-am mai vorbit deja despre implantul de celule stem efectuat de Dr Alfred T. Sapse și despre operația de cataractă a Dr. C. Claes însă ieri am aflat în cadrul emisiunii că deși Edi și-a deschis ochii de un albastru foarte frumos și vede umbre, implantul cu celule stem nu a reușit să îi redea vederea căci din nefericire la operația de cataractă i-s-a descoperit o cicatrice pe fundul ochiului stâng și Edi încă NU vede. Dar totuși eu sunt SIGUR că Dumnezeu îi va purta de grijă și întro zi îi deschide ochii spre mângâierea mamei lui și bucuria noastră a celor ce îl iubim. Impresionat de talentul lui Edi, Părintele Petrișor Alecsandrescu, cel ce este directorul ansamblului „Doina Oltului“ l-a invitat chiar să înregistreze un album în studioul ansamblului alături de o orchestră profesionistă. Acesta ar fi al treilea album al micului oltean cu voce de înger. Până acum am tot încercat să fac rost de albumele lui, nu am reușit, sper că a treia oară să am mai mult succes. Însă indiferent dacă voi găsi sau nu albumul în Ardeal, eu voi rămâne mereu lângă Edi, rugându-mă cu tot sufletul pentru el. În final chiar dacă operația lui Edi nu a reușit încă să-i redea vederea aș vrea să mulțumesc părinților lui pentru modul în care au știut să-l crească, profesorilor ce l-au călăuzit și îndrumat spre muzică și toată învățătura cea bună, domnului Ovidiu Cuncea, un teolog și actor pe care îl respect și apreciez enorm pentru dragostea, sensibilitatea și respectul cu care îngenunchea la fiecare ediție în fața poveștilor de viață și a talentului acestor copii, echipei din trustul Intact care l-au promovat și l-au făcut cunoscut pe Edi și mulți alți copii talentați, doamnei Mihaela Rădulescu și prietenilor săi ce alături de medici au încercat să-i redea vederea și mai ales bunului Dumnezeu care prin Mila lui mi-a îngăduit să fiu alături de Edi ca prieten și frate de suflet.

Toți cei care vor să-l revadă pe Edi, pot urmări ediția din 11.05.2010 a emisiunii „Celebri sau nu la Mihaela Tatu“ pe site-ul Antena 2 în arhiva emisiunii.

Actualizare 26.05.2010 Puțini știu că Edi a împlinit ieri frumoasa vârstă de 13 ani. Având în vedere prietenia și dragostea fraternă ce mă leagă de acest îngeraș și faptul că obișnuiesc să îl sun în mod constant, era cu neputință să uit tocmai să îi spun „la mulți ani”. La ultima discuție avută cu Edi cu o săptămână înainte de ziua lui am decis cu îngăduința și complicitatea părinților noștri să îi fac o mică surpriză.... Chiar dacă mai are puțin de așteptat până va afla despre ce este vorba, am vrut să îi urez totuși „la mulți ani“ însă deși am încercat de câteva oro să îl sun, micuțul mi-a răspuns abia azi.

După ce m-a salutat politicos, mulțumindu-mi pentru urări, m-a rugat cu multă sensibilitate,  căldură  și inocență să nu mă supăr pe el datorită faptului că nu îmi răspunsese dar era afară cu frații lui și nu a auzit telefonul.  La auzul acestor gingașe cuvinte aș fi vrut să-l liniștesc printr-o îmbrățișare cadă ori un sărut pe frunte dar din păcate tehnologia nu a avansat atât de mult încât să îmi permită să o fac, însă am avut grijă să îl liniștesc.

Nu am vorbit mult dar l-am simțit  pe Edi din ce în ce mai aproape de sufletul meu, dacă acum un an și ceva când am început să vorbim era destul de timid în ultimele 2-3 săptămâni a devenit din ce în ce mai prietenos și vorbăreț. Mi-a spus câte ceva despre școală, despre colegii lui, despre cum îi ajută câte puțin să se deplaseze pe cei ce nu văd deloc, despre ce îi place și ce și-ar dori să învețe sau să facă cândva, dar și despre nerăbdarea cu care așteaptă imprimarea unui nou album alături de ansamblul „Doina Oltului“. Era fericit, se bucura de vacanță, de frații lui iar natura: păsările  ce îi cântau cu tandrețe și florile ce îl mângâiau cu miresmele lor i-au umplut sufletul de bucurie. Însă ce îl bucura cu adevărat este faptul că era alături de cei dragi. De altfel Maria și Ștefan, micuții „năzdrăvani“ cum îi numea cu drag Edi erau lângă el așteptând să-și sfârșească jocul. Deși i-am întrerupt fără să vreau pentru puțină vreme nici unul din ei nu s-a supărat, din contră de fiecare dată când îmi luam la revedere Edi îmi spunea „Stați liniștit, putem vorbi cât doriți, am tot timpul din lume!“

Câteva minute mai târziu după ce i-am readresat calde urări cu prilejul zilei de naștere aveam să îmi iau rămas bun de la dragul meu frățior, punându-l cu drag în grija lui Dumnezeu, a Maicii Sfinte și a Sfântului Nectarie. Spre final pentru că am văzut în sufletul lui Edi dorința de a ne întâlni, i-am promis că întro zi ne vom întâlni și vom face o rugăciune împreună. Nu știu nici când nici cum dar sunt convins că întro zi această dorință a noastră se va împlini căci fără ca el să știe eu ceream în taină de la Dumnezeu să-mi îngăduie cândva această bucurie.

Dar până atunci mă plec umil în genunchi și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru bucuria pe care mi-o aduce prin acest înger și îl rog cu tot sufletul să îi dăruiască pace, binecuvântare și lumină pe chip și în suflet, purtându-i de grijă. Iar ție scump și drag frate îți doresc tot binele din lume și te îmbrățișez cu drag, purtându-te în suflet ca orișicând.

LA MULȚI ANI ÎNGERAȘ!

Actualizare 18.12.2010 Se apropie Crăciunul și fiecare din noi încearcă să fie mai bun, să dăruiască celorlați un semn al bunătății și dragostei lor. Iar un copil curat și bun cum este Eduard va știi să se facă iubit de oameni la fel de curați. Spre marea mea bucurie în urmă cu câteva zile am fost contactat de o domnișoară care m-a bucurat foarte mult spunându-mi că dorește să o ajut în ai face lui Edi o bucurie de Crăciun. Se numește Alexandra Siru, este psiholog la Centrul de Diagnostic si Tratament Dr. Victor Babeș din București. Deoarece atât dânsa cât și domnul Dr. Calistru Petre, președintele Fundației „Dr Victor Babeș” și-au dorit să îi facă o bucurie de Sărbători. După ce am vorbit cu părinții lui Edi, obținând consimțământul dânșilor i-am pus la dispoziție datele de contact ale familiei Leancă. Nu știu câți dintre dumneavoastră pot înțelege faptul că deși nu am fost vizat direct de gestul frumos al acestor oameni minunați și nici nu îi cunosc personal, prin simplu fapt că au făcut o bucurie unui copil foarte drag mie, mi-au umplut sufletul de o bucurie cerească prin lumina pe care am văzut-o în sufletele lor pline de dragoste.

Ca și cum această bucurie nu ar fi fost de ajuns, din Darul lui Dumnezeu mi-a fost îngăduit ca în aceeași zi de 10 decembrie să îl revăd pe Edi întro ediție de sărbătoare a emisiunii „Celebri sau nu cu Mihaela Tatu” alături de doamna Sofia Vicoveanca, Andra și familia Mihai dar și alți copii talentați precum Dana-Ionela Jurjuț și Raul Leuca. Cu greu pot a descrie bucuria pe care acești oameni minunați și mai ales acești copii mi-au adus-o in suflet prin colindul lor. Preinchipuind îngerii de odinioară ce cântau în Betlehem, acești copii s-au strâns și ei folosindu-și harul și sensibilitatea pe care Dumnezeu le-a pus în glasurile lor, spre a vestii tuturor Nașterea lui Hristos.

album_raul_leucaPe Edi îl îndrăgesc de mult și îl consider unul din frații mei de suflet, pe Dana am văzut-o în multe înregistrări, aveam însă să îl descopăr atunci pe Raul Leuca, un băiat de 11 ani din Meziad județul Bihor. Mă bucur foarte mult că din lucrarea lui Dumnezeu Edi a avut lângă el și alți copii la fel de talentați. La numai 12 ani Raul este un copilaș darut de  Dumnezeu cu o voce deosebită dar mai ales cu o curăție sufletească aparte. Are și deja un CD intitulat „Clopu mio mândru cu pană și hidiedie me cu goarnă” Cântă cu drag meleagurile Bihorene, purtând cu fală și cinste costumul național și păstrează adânc în suflet valorile acestui neam așa cum le-a găsit în sat învățându-le de la mama, bunica, dascălii or consătenii săi. Acum însă  nu voi spune mai multe despre Raul căci acest articol îi este după cum știți dedicat lui Edi și de aceea revin la el cu mare drag, urmând ca în alt prilej de va fi voia lui Dumnezeu să vă scriu mai multe și despre Raul.

Acum însă revin cu drag la Edi și la gestul celor de la Fundația „Dr Victor Babeș”, odată ce am primit acordul familiei Leancă, am continuat să comunic cu Alexandra punându-i la dispoziție toate datele necesare. Vreme de câteva zile am încercat să găsim un dar perfect care să îl bucure cu adevărat pe Edi. Ne-am gândit la diverse variante însă apoi discutând și cu mama lui Eduard am aflat că micuțul îngeraș își dorește un telefon nou. Ca de fiecare dată cerințele tehnice ale acestui copilaș nu au fost deloc mari căci Edi în curăția lui sufletească nu are nevoie de multe pentru a fi fericit. Însă pentru că atât Alexandra cât și domnul doctor Calistru Petre îl iubesc și îl îndrăgesc foarte mult pe Eduard, au decis să îi ofere un model superior cerințelor sale, sperând că îl vor face cu adevărat fericit.

Nokia_3610_Fold

Azi 18.12 2010 Alexandra și familia lui Edi s-au întâlnit la București iar micuțul meu frățior a primit cu multă bucurie cadoul Akexandrei. Deși Eduard este mai timid și are nevoie de puțin mai mult timp ca să ptindă curaj în a mărturisi ce simte știu sigur că a fost cu adevărat fericit și amândoi atât Edi cât și Alexandra au fost fericiți să se cunoască și intenționează să păstreze legătura. În final profitând de faptul că Alexandra îl avea alături pe Edi am rugat-o să îl îmbrățișeze ea și din partea mea. Aș vrea să mulțumesc Bunului Dumnezeu că i-a daruit lui Edi bucuria de ai întâlnii pe acești oameni minunați, Alexandrei și domnului doctor pentrru gândul bun și preaplinul bucuriei pe care l-au vărsat în inima mea prin gestul de dragoste arătat față de acest copil atât de drag mie și mai ales pentru că mi-au îngăduit a fi parte a bucuriei lui.

Pentru că tot vorbeam de oameni curați și buni aflați în jurul lui Edi aș dori să împărtășec cu voi o întâmplare relatată de mama lui Edi pe  11 decembrie când am sunat-o să o felicit după apariția lui Edi din emisiunea „Celebrii sau nu cu Mihaela Tatu” la care am făcut referire puțin mai sus. În urmă cu ceva vreme Edi a avut o înregistrare la Etno TV în emisiunea „Să petrecem în familie” prezentată de mai vechiul său prieten domnul Gelu Voicu, alături de doamna Andreea Podarescu.  Întro discuție avută atunci cu cunoscutul interpret de pe meleaguri Teleormănene, Edi m-a menționat și pe mine alături de frații lui rămași acasă și prietenii săi dragi de la Slăveni, adresându-ne împreună cu Gelu salutări, gânduri bune și calde urări de bine. Deși nu am văzut emisiunea gestul neașteptat șo sincer a celor doi m-a umplut de bucurie de îndată ce mi-a fost relatat căci deși îl iubesc foarte mult pe Edi și știu că și el ține la mine, nu mă așteptam să mă menționeze alături de frații și prietenii lui cei mai buni.

Copleșit de o asemenea istorisire și mai ales de curăția sufletească a lui Edi am rămas fără cuvinte mulțumind lui Dumnezeu că mi-a îngăduit să îl cunosc iar apoi am rugat-o pe mama lui să îl îmbrățișeze din partea mea, să îi spună că și eu îl prețuiesc și îl iubesc la fel de mult și că o rog umil să transmită mai departe salutările mele pline de recunoștință, admirație și respect domnului Gelu atunci când se vor revedea. Ceea ce nu știam însă era că la numai câteva zile distanță plin de emoții cu o voce tremurândă aveam să i-le adresez personal lui Gelu întro discuție telefonică. Atunci când am vorbit cu dânsul am vrut să-i mulțumesc din suflet pentru faptul că a avut încredere în talentul extraordinar al acestui copil, pentru faptul că a fost primul care a făcut o repetiție mai serioasă cu Edi, primul care a urcat pe o scenă cu el, pledând în fața juriului pentru el în concursul de la Antena 1 și pentru faptul că este în continuare alături de Edi ajutându-l în realizarea noului său album. Văzând în suflet sinceritatea și emoția cu care îi spuneam toate aceste lucruri Gelu a primit mulțumirile mele însă mi-a răspuns cu o sinceritate și curăție aparte că el nu face decât ceea ce e firesc și nu voiește a fi răsplătit, face doar ceea ce crede de cuviință și se bucură că Dumnezeu i-a dăruit lui Edi și alți oameni care să îi fie alături cu o iubire sinceră.

Închei  și eu această actualizare destul de lungă în același asentiment de recunoștință față de darul lui Dumnezeu care mi-a îngăduit să mă bucur de Edi și față de toți cei care au fost alături de acest copilaș minunat cu voce de înger, crezând în el, iubindu-l ori ajutându-l în diverse moduri dea lungul timpului și sper ca Dumnezeu să le răsplătească faptele bune cu pace, bucurie, sănătate și mântuire pogorându-Se în sufletele lor cu lumina Vieții Veșnice în fiecare zi a vieții lor și mai ales acum de sărbători așa cum s-a pogorât acum mai bine de 2000 de ani în Ieslea Betleemului.

Actualizare 26.12.2010 După ce am petrecut sărbătorile alături de cei dragi bucurându-mă de Luminatul Praznic al Nașterii Domnului la țară, ieri m-am întors acasă. Ca în fiecare an mi-am dorit a fi mărturisitor al nașterii lui Hristos adresând tuturor celor la care țin calde urări de Crăciun. Dintre aceștia era însă imposibil să uit de Edi. Micuțul oltean deși puțin răcit mi-a sus că a avut sărbători frumoase, a colindat și a primit multe daruri de la Moș Crăciun și de la organizatorii diverselor spectacole la care a fost invitat să cânte de Crăciun. Ceea ce nu știa Eduard era însă că darurile Moșului pentru el nu aveau să se sfârșească aici căci cu numai 2 zile înainte de Ajun, o doamnă din Iași pe nume Maria m-a rugat să îi îngădui să îi facă și dansa un dar. Plin de bucurie am acceptat să o ajut și pe dânsa după ce și de această dată am solicitat informații suplimentare și acordul familiei lui.Speram ca acesta să fie cel mai îmbelșugat și mai fericit Crăciun de până acum al familiei Leancă și întradevăr a fost un Crăciun frumos plin de bucurie, pace și lumină asemeni sufletelor lor.
Nu știu cum face Edi însă reușește de fiecare dată să îmi coboare în suflet o bucurie cerească și să mă lase fără gr. Pentru că a fost Crăciunul și pentru că înainte de orice sunt teolog ca formare i-am vorbit printre altele și despre Dumnezeu. Acest copil deși nu are o Scriptură în Braille și nu cunoaște cărți de teologie îl are pe Hristos adânc în suflet, poate chiar mai adânc decât noi.  Nu știu de ce dar încă din prima clipă când am văzut acest copil Dumnezeu mi-a pus în suflet ferma convingere că el se va face curând sănătos și iubindu-l îl pomenesc cu drag la fiecare rugăciune de 3-4 ani încoace. De fiecare dată când mă gândesc la el îmi este cu neputință a nu cugeta măcar o clipă la tămăduirea orbului din naștere relatată la Ioan IX, 1-38, o Evanghelie care mie îmi spune foarte multe și îmi dă mereu nădejde și în ce privește crucea mea dar mai ales în ce privește crucea lui Edi și a altor prieteni și frați de suflet care au cunoscut darul Crucii încă din naștere, dar pe care nu i-o împărtășisem până azi lui Eduard. Cu curăția unui copil Edi m-a ascultat cu răbdare și bucurie și apoi mi-a spus „Știu că Dumnezeu le poate pe toate și simt iubirea Lui în fiecare zi, El ne ajută dar puțini din noi știu azi să-L mai respecte pe Dumnezeu“ iată dar lumina cea tainică pe care Edi o are în suflet și din a cărui izvor mă adap cu nespusă bucurie și nesaț de fiecare dată când vorbim. Câți dintre noi s-ar fi gândit măcar o clipă puși în situația lui la ceea ce a spus acest copil.

Pentru că e Crăciun consider că cea ma bună cale de a încheia această postare este o rugăciune.

La ochii sufletului fiind orbit la Tine Hristoase vin ca și orbul cel din naștere, cu pocăință strigând către Tine, Tu celor din întuneric ești Lumina cea Prealuminoasă Hristoase, Lumina cea adevărată, Care luminezi și sfințești pe tot omul ce vine în lume, să se însemneze peste noi lumina fetei Tale, ca într-insa sa vedem lumina cea neapropiata. Îndreptează pașii noștri spre lucrarea poruncilor Tale, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfinților Tăi. Amin.

Actualizare 2.01.2011 E an nou, prilej de bucurie și speranță pentru toată lumea, fiecare din noi la început de an pășește plin de entuziasm cu o o nouă nădejde că în anul ce tocmai începe va avea în casă și în suflet mai mult belșug, pace, credință și lumină și că în noul an ca fi ferit de încercări. Fiecare din noi plini de bucurie obișnuiește după putință a adresa un gând bun tuturor celor dragi, aducându-le în case noul an. De aceea din darul lui Dumnezeu am avut prilejul de a vorbii din nou cu Edi și familia sa. Trecut de mica răceală ce îl încercase de Crăciun Edi mi-a mărturisit plin de bucurie că a fost alături de sora lui cu sorcova, urându-i pe toți cei din sat după cuviință, că a avut și el colindători și că apoi s-a bucurat împreună cu familia gustând din delicioasele bucate pregătite de mama și bunica lui, ciocnind o cupă de șampanie la cumpăna dintre ani, așteptând vu nerăbdare până în zori sosirea noului an. Văzându-l atât de entuziast mi-s-a umplut și mie sufletul de o mare bucurie și mi-aș dori ca în fiecare clipă al acestui an să fie măcar atât de fericit pe cât a fost în aceste zile. Edi a fost foarte fericit mărturisindu-mi că au avut întradevăr parter de sărbători frumoase, că noul lui telefon funcționează perfect și că a primit cu mare drag și darul doamnei Maria de la Iași.Înainte de a încheia discuția l-am rugat să aibă grijă de el, să transmită toate gândurile bune întregii familii și să nu mă uite în rugăciuni, promițându-i că îl voi mai suna curând. După o scurtă discuție în care domnul Ilie mi-a urat și dânsul un an mai bun, Edi a dorit ca înainte să ne luăm rămas bun să adreseze calde salutări și gânduri bune atât lui Dani cât și părinților mei. Acest frumos gest al lui m-a bucurat făcându-mă îi mulțumesc încă odată lui Dumnezeu pentru bunătatea, sinceritatea și curăția sufletească pe care le-a pus în acest copil deosebit de sensibil și pentru că mi-a îngăduit bucuria de al cunoaște.

 

Sperând că toate aceste actualizări vă implu inima de bucurie și va aduc noi informații despre Edi, vă mulțumesc pentru tot interesul arătat față de acest copil și vă asigur că gândurile bune pe care le adresați acestui copil la comentarii vor ajunge la Eduard și ai săi și mulțumindu-vă cu tot sufletul vă doresc împreună cu el un an mai bun, plin de sănătate, pace, credință, dragoste, putere de muncă. împliniri, răbdare și lumină în suflet alături de tot gândul bun.

La mulți  ani, un an binecuvântat tuturor!

Actualizare 13.02.2011 Astăzi am avut nespusa bucurie de al revedea pe Eduard întrun spectacol de zile mari alături de mari nume ale folclorului românesc precum: Gheorghe Turda, Cornel Borza, Matilda Pascal Cojocărița, Nicolae Botgros si orchestra „Lautarii” din Chișinău, Pr Marius Ciprian Pop, Aurelian Preda și mulți alții. Spectacolul maraton de 4 ore prilejuit de lansarea grilei de primăvară a postului de folclor Entno TV, a avut loc în sala mare a Centrului de Cultură al Armatei „ Nichita Stănescu” în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, a fost moderat cu mult talent de Gelu Voicu, un om pe care eu respect și admir foarte mult atât ca interpret dar mai ales ca om. Bucuria de a cânta în fața publicului, aplauzele și chiar uralele spectatorilor nu au fost însă singurele surprize pe care Edi le-a primit ieri. Echipa Etno TV i-a oferit ieri un dar de 1000 de ron ca răsplată a talentului său iar un primar din zona lui natală va organiza vineri un concert cu Gelu Voicu și alți artiști iar toate fondurile strânse vor ajunge la Edi. O altă veste deosebit de importantă este aceea că începând de azi  Edi este oficial artist al Centrului Cultural „Nichita Stănescu” și al Ansamblului „Ciocârlia” al M.A.I. Prin acest pas foarte important s-a demonstrat încă odată talentul acestui copil minunat iar visul lui de a ajunge un mare artist capătă șanse din ce în ce mai mari și mai frumoase în a se împlinii. În cadrul Ansamblului „Ciocârlia” Eduard va avea parte de un program de repetiții constant,  având șansa de aș dezvolta talentul nativ, va participa la concertele și evenimentele ansamblului și va înregistra noi piese și albume. Nu pot încheia această postare fără a menționa, fie și numai pentru o clipă, cel mai înălțător moment al spectacolului când toată sala impresionată de talentul acestui copil, rostea întrun singur glas

Sunt mândru de tine frățioare!

Actualizare 22.02.2011 Aseară Edi a fost adus din nou în fața publicului în cadrul emisiunii „Răi da buni“ realizată de Mihai Morar pe Antena 2. Pentru că a fost o emisiune dedicată tinerelor talente, adevăratelor valori, Edi le-a avut alături pe Mădălina Lefter și Andreea Olariu, 2 tinere care au cucerit întreaga Italie cu vocile lor, Edi a cântat două piese „Plopule cu frunză lată“ și „Cine e oltean ca mine”întrebat ce anume își propune în carieră,cuminte, modest și smerit, Edi a spus doar atât „Sunt membru al Ansamblului <<Ciocârlia>> și vreau să ajung cât mai sus!” Impresionat de talentul lui Edi, Mihai a decis însă să meargă mai departe și a marșat foarte mult pe necesitatea lansării unui nou album și promovarea cât mai frecventă a lui Edi pentru ca merită.

Sincere felicitări, tot respectul și admirația pentru adevăratele valori precum Edi, Mădălina și Andreea și pentru toți copii care prin talentul lor mă fac mândru că sunt român!

Mulțumesc din suflet Mihai pentru că ai curaj să promovezi valorile!

Actualizare 07.03.2011 Azi Dumnezeu mi-a îngăduit să-l văd din nou pe Edi. Se pare că impresionat de talentul micuțului oltean, Mihai Morar și echipa lui au decis să îi ofere lui Eduard o întreagă emisiune alături de părinții și prietenii lui. Prezentatorul și echipa emisiunii au descris acest demers ca fiind primul spectacol dedicat lui Edi. I-au fost alături la acest important moment vechi prieteni și reputați artiști precum: Felicia Filip, Niculina Stoican și soții Cornelia și Lupu Retnic.

Pe lângă bucuria de al revedea cântând pe Edi, această emisiune a adus în sufletele celor care îl iubesc pe Eduard și un licăr de speranță. Deși vorbesc măcar odată pe lună cu familia Leancă și cunosc inclusiv detalii despre starea lui medicală mi-s-a părut firesc să mai aștept puțin înainte de a a le face publice. Însă având în vedere că doamna Leancă a vorbit în emisiune despre acest subiect vă voi anunța și eu că Edi va pleca pe 14 aprilie la Londra pentru un set complet de analize. Acest demers naște în noi un nou șir de speranțe pentru că conform actelor medicale pe care le-au văzut, medicii britanici îi acordă lui Edi 90% șanse de vindecare.

Emisiunea a avut foarte multe momente impresionante, Edi a cântat 3 piese din folclor și piesa lui Pepe „Numai iubirea” pe care de această dată a cântat-o LIVE singur. Alte momente impresionante au constat în gândurile sincere și pline de iubire ale prietenilor săi prezenți doamna Felicia Filip, Niculina Stoican și familia Retnic. Chiar dacă din motive de sănătate prietenul nostru comun, Gelu Voicu, nu a putut fi de față, fiind afectat de o puternică viroză respiratorie, el a dorit să îii adreseze câteva gânduri de suflet micuțului artist. După ce i-a adresat calde salutări „Frățiorului meu mai mic Edi“ Gelu a ținut să afirme talentul lui Edi și să îl asigure că va rămâne mereu alături de el „L-am cunoscut și l-am iubit pe Edi încă dinainte să urce pe scenă, înainte să-l cunoască lumea și să apară la televizor l-oi iubi până când n-oi mai apărea eu!” dar pe de altă parte a ținut să precizeze cu multă smerenie că tot ceea ce face el pentru Edi este firesc și că nu vrea niciun fel de laude sau răsplată.

Însă unul dintre cele mai impresionante momente a fost cel în care Mihai Morar a citit „Povestea lui Edi”, un poem scris  special pentru micuțul nostru prieten oltean. Din păcate  nu cunosc autorul poeziei însă sper să nu se supere dacă o voi reproduce aici căci este de o frumusețe, sinceritate și profunzime ieșită din comun. Dacă autorul vede această postare, îl rog să mă contacteze ca să pot să îi menționez și numele.

 

Povestea lui Edi

 

Mai mult decât orice pe lume probabil, cel mai tare doare,

S-auzi cât de senin e cerul dar să nu știi în ce culoare.

Să duci fără să știi unde, în suflet o povară grea,

În jurul tău să ai doar noapte dar totuși să nu vezi vreo stea.

 

Să știi că poți să faci posibil, pe un chip drag să apară un zâmbet.

Dar să nu știi că e acolo căci zâmbetul nu scoate sunet.

Dar oare câtă nedreptate un suflet bun poate să strângă,

Când ochii sunt făcuți să vadă dar ei nu știu decât să plângă?

 

De ce avem locuri de poveste: păduri, orașe munți și ape,

Când lumea-ntreagă prizonieră pot să o țină două pleoape?

Pentru că noi suntem și răi scornim și ură și minciună,

Deși e mult mai mică, Edi poate că lumea ta-i mai bună.

 

Pentru că ochi tăi nu văd nici oameni răi nici rele,

Ci doar ce vrei tu povești cu zâne și castele.

În lumea ta să ți mereu speranța chiar dacă puțină,

Dacă nu-n ochi măcar în suflet să licărească o lumină.

 

Actualizare 19.03.2011 Mâine toți cei care îl iubesc pe Edi pot să îl vadă mâine întrun spectacol pe Etno TV prezentate Gelu Voicu de la ora 16. Tot mâine în cadrul aceluiași spectacol va fi difuzata si o filmare realizată de Gelu și echipa Etno TV cu Edi la el acasă în Slaveni, Olt.

Actualizare 18.04.2011 Cu regret vă anunț ca din nefericire medicii Britanici în care ne pusesem atâtea speranțe și care ne-au acordat înainte 90% șanse de însănătoșire în cazul lui Edi, acum după o serie completă de analize ne-au anunțat că boala lui este de origine genetică şi momentan nu mai au ce să îi facă. Desi atât eu cât si Gelu ai parintii lui Edi am fost destul de dezamagiti initial, Edi a ramas tare si este la fel de increzator. Speranta de altfel ne este intretinuta si de echipa de medici Londonezi care ne-au recomandat sa contactam o clinica Germana de oftalmologie unde 11 persoane cu acelasi diagnostic au beneficiat deja de implantarea unui cip subretinal ce le permmite sa vada strictul necesar, sa se descurce in viata de zi cu zi, sa citeasca, sa recunoasca obiecte si chipurile celor dragi. Datorita faptului ca Edi este inca in crestere si inca se dezvolta, aceasta interventie va putea fi efectuata abea peste 4 ani cand Eduard va devenii major si se va opri din crestere. Micutul nostru este la fel de increzator si obtimist ca si de fiecare data si la sfarsitul analizelor i-a declarat prietenului nostru Stefan Franio si echipei „Radio Nadlac” cei ce i-au fost alaturi in demersul de gasire a clinicii, facilitandu-i ajungerea la Londra urmatoarele „Vestile sunt bunicele nu chiar bune dar e bine si asa. Acel implant de cip subretinal se poate face doar atunci cand voi avea 18 ani. Adica peste 4 ani pana atunci corpul inca se dezvolta, de aceea aceste implanturi se pot face peste 4 ani la ...varsta de 18 ani. Oricum e o veste buna sper, tot e mai bine o speranta decat nimic, important este ca aceste cip-uri exista si ca am sa pot primi unul peste 4 ani. Si 4 ani vor trece repede! Sa aveti o zi frumoasa!”

De Paste Edi ne pregateste o noua surpriza si alaturi de Constantin Enceanu, va interpreta o piesa surpriza. De asemenea va anunt ca, avand acordul parintilor lui ma voi apuca curand de lucru la constructia unei pagini oficiale a lui Eduard Leanca unde voi incerca alaturi de ceilalti prieteni ai lui Edi sa adun toate informatiile, inregistrarile, articolele si aparitiile lui Eduard, tinandu-va in permanenta la curent cu toate activitatile lui. Dar despre acest subiect va voi oferii mai multe detalii abea dupa Sfintele Sarbatori de Paste.

Sanatate multa si Sarbatori fericite ingeras, suntem mandrii de tine si te vom iubii mereu!

Actualizare 07.06.2011 Cu ocazia zilei de 1 iunie Natonal TV, Corina Chiriac si echipa „Sa v-amintiti duminica" o ediție specială v-amintiţi duminica" difuzată pe data de 5 iunie in care puteti regasi multi copii talentati alaturi de parintii sau profesorii lor. Printre invitați se numără și Eduard Leancă alături de frații și părinții lui, Gelu Voicu, Lautarii din Teleorman şi fiul său Tudor Bogdan. Gelu şi Edi au pregătit alături de taraful "Lautarii din Teleorman" um moment impresionant pentru toate mamele. Sunt mândru de voi fraților!

 

Actualizare 25.07.2011 Azi din Darul lui Hristos, Edi adauga al paisprezecelea crin in buchetul curat al vieții lui de aceea ma alatur si eu celor dragi ai lui care ii ureaza un sincer si calduros „la multi ani", cerand lui Dumnezeu sa ii daruiasca, sanatate, bucurie si lumina in suflet, multa pace si binecuvantare. Maica Domnului sa te ocroteasca uplandu-ti inima cu dragostea ei nemasurata. Intro scurta discutie avuta cu Edi, bunul meu prieten mi-a spus fericit ca se simte bine, se bucura de vacanta si de cei dragi si a avut o frumoasa cu multe cadouri.

La multi ani fratioare!

Comments   

#5 bia_ionela 2012-01-22 13:35
Când știu că în aceeași stare e și băiatul meu,mă dioare enorm
#4 Mădălina 2011-01-07 19:42
Dumnezeu să te ajute scumpule !!! Dumnezeu te lasă fără să vezi,dar iți lasă un dar nemaipomenit o voce de aur !! Să te ajute să vezi lumina zilei și să te bucuri de toate!!
“Cine e oltean ca mine are mult noroc in lume” să nu uiți asta copilaș ! Tot respectu din lume pentru puiul nostru de oltean !!
#3 ANIȘOARA 2010-12-12 03:14
DUMNEZEU SĂ TE AIBĂ ÎN PAZĂ.NOROC ÎN VIAȚĂ.ÎNGERAȘ MIC.VREAU CA VIAȚA TA SĂ FIE NUMAI BUCURIE. SCRIE O MAMĂ DIN DEPĂRTARE CARE TE ASCULTĂ CU MARE DRAG.MĂ DOARE SUFLETUL DAR CÂNTECELE TALE ÎMI AJUNG LA INIMĂ. TE SĂRUT SUCCES SI ÎNTR-O ZI SPER CĂ VEI VEDEA .MĂ ROG PENTRU TINE.
#2 Măriuca din IAȘI 2010-11-03 22:21
Un copil minunat cu o voce de aur pe care Dumnezeu l-a lăsat fără vedere..oare de ce? Pe toți ne pune la încercare, cine are urechi să îl asculte căci mulți copii în suferință ca și el ar dori să-l audă dar nu pot. Eu nu pot decât să-i doresc sa ajungă o mare vedetă a cântecului popular….și eu mi-am dorit să ajung dar nu s-a putut..pe vremea mea nu se promovau talentele.Am rămas cu un gust amar tânjind și astăzi la acest mare vis din copilărie.
#1 Teodora 2010-07-28 19:22
Bună mă numesc Teodora și de la prima apariție a lui Edi la TV nu am încetat să îl ascult …vocea lui mă impresionează până la lacrimi …îi doresc tot binele din lume pentru ca îl merită și cu siguranță Dumnezeu se va îndura de el așa cum a făcut-o și până acuma.

Vizitatori

46.9%Romania Romania
13.2%Italy Italy
12.2%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
8.1%United States United States
5.1%United Kingdom United Kingdom
5.1%Spain Spain
2%Russian Federation Russian Federation
2%Germany Germany
1%Greece Greece
1%Israel Israel

Today: 4
Yesterday: 1
This Week: 4
Last Week: 16
This Month: 79
Last Month: 91

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor