Duminică 25 Februarie 2018
Text Size

cosmin_danilaUnii dintre voi știți deja că începând din iulie 2010 fac parte din echipa celor de la Asociația Umanitară „Alexadru Damian” din Cluj-Napoca. În activitatea mea de voluntar la această asociație am cunoscut mulți copii minunați și curajoși ce s-au luptat sau încă luptă cu diverse tipuri de tumori maligne fie lichide (leucemii) fie solide. În decurs de aproape un an, am învățat multe despre diversele tipuri de tumori, formulare europene de tip E112 ori termeni precum: „citostatice”, „remisie”, „catetere”, „linfom” și alți termeni specifici ce pana acum erau un mister pentru mine. Pentru că alături de președintele asociației, sunt cel care publica informațiile pe site pot spune că aproape toate cazurile mi-au trecut prin mână și că am citit câte ceva despre fiecare copil in parte, ajungând să îi iubesc și să lupt pentru fiecare din ei din adâncul ființei mele.

Astăzi însă aș dori sa împart cu voi povestea micuțului Cosmin Dănilă, un copilaș de numai 9 anișori din București  diagnosticat cu TUMORĂ DESMOPLASTICĂ, STADIUL IV, CU METASTAZE MULTIPLE. Acest tip de tumoră este cea mai rară și dură formă a tumorilor maligne, din lume iar vestea a picat ca un trăsnet asupra familiei. Tumora lui Cosmin este una rară și nu putea fi tratată în tară însă nici el și nici părinții lui nu și-au pierdut speranța. După îndelungi căutări părinții au trimis documentația lui Cosmin la o clinică din Austria și au început să mediatizeze cazul..

După ce am citit povestea lui Cosmin în „Libertatea” alături de prietena noastră Cristina Dragoș de la Associazione Bubulina Italia și noi cei de la Asociația Alexandru Damian am decis să îi întindem o mână de ajutor lui Cosmin și pentru ca medicii austrieci nu ne ofereau niciun răspuns am  încercat să găsim noi soluții iar Cristina a luat legătura cu domnul doctor Alberto Garaventa de la Institutul Gaslini din Genova, Italia, care a acceptat cu drag să il trateze pe Cosmin, făcând tot ce îi sta în putință pentru tratarea lui.

Copilul a reacționat foarte bine la tratament și cu toții avem mari speranțe. Cosmin a trecut deja printro operație în care i-a fost scoasă tumora ce ii afecta splina, o parte din stomac și pancreas de asemenea numeroși ganglioni limfatici și pentru a se face bine  necesita efectuarea a 2 autotransplanturi cu celule stem si chimioterapie. În ciuda tratamentului dur care îl slăbește uneori, Cosmin este un băiat foarte puternic și curajos, ii este dor de casă, de prieteni și colegi, știe că ii suntem alături și este convins că se va face bine.

Acum după ce am împărtășit cu voi mai multe informații legate de starea medicală a lui Cosmin nu pot să nu vă vorbesc măcar puțin și despre sufletul lui Cosmin și despre starea lui sufletească ori despre ce am învățat de la acest copilaș minunat.

Cu sinceritate vă voi mărturisi că încă din prima clipa în care am aflat povestea lui Cosmin m-am atașat foarte mult de acest copilaș și mi-am dorit cu toată ființa mea să le fiu alături lui si întregii familii Danilă. Având în vedere că alături de Claudiu Brisc, președintele asociației clujene, suntem cei care se ocupă de actualizarea cazurilor de pe site, după internarea lui Cosmin în Italia am încercat să țin legătura cu tatăl lui aflat în tară și măcar în momentele importante sa le aduc un stop de mângâiere, un licăr de nădejde și un gând bun. Acum câteva zile, cu îngăduința lui Dumnezeu, acordul părinților lui și ajutorul prietenei noastre Nicoleta Țintea care ne-a fost mereu alături în lupta pentru salvarea lui Cosmin, am avut însă nespusa bucurie de a vorbi direct cu Cosmin pe internet.

Încă din prima clipa micuțul pasionat de matematica, pictura și cu o puternică dorință de a ajunge medic, m-a cucerit și m-a făcut chiar sa il iubesc și mai mult decât înainte dacă este posibil. Cu un suflet deosebit de curat, gingășie și inocență, Cosmin primește fericit, orice gând bun, orice prieten ce dorește să ii stea alături si ne ofera tuturor un zâmbet și un strop de dragoste. 

O singură discuție cu Cosmin ieste suficienta pentru a te face sa te simți cel mai fericit și mai iubit și norocos im din lume. Câtă vreme ești lângă el nu poți fi altfel decât fericit și bun uiți de toate încercările, problemele si grijile personale și singurul tău obiectiv este sa îl faci sa se bucure, sa zâmbească și să fie fericit. Micuțul matematician pasionat de muzică și pictura si cu o puternica chemare spre medicină, te copleșește prin sinceritate, inocenta și maturitate, chiar dacă are de purtat pe umeri o cruce mai grea, micuțul îngeraș nu se teme ci afirmă cu maturitatea unui om mare și înțeleptsa ști că de când am aflat de boala mea simt ca am crescut dintrodată”

Și întradevăr Cosmin a crescut foarte mult sufletește, încă din prima discuție am înțeles foarte clar că sufletul acestui copil minunat este foarte aproape de cer. Micuțul pictor iconar are o relație foarte strânsă cu Dumnezeu și are în permanență lângă el o icoană Maicii Domnului cu Pruncul care îl ocrotește și il întărește mereu. A aflat multe despre  Sfântul Ierarh Nectarie și Sf Ierarh Nicolae și este foarte încrezător ca acești doi mari ierarhi îl vor ocrotii mijlocind cu dragoste înaintea lui Dumnezeu, cerând alături de noi însănătoșirea și mântuirea lui. Trebuie să vă spun că de îndată ce a aflat că sunt teolog și ca nădăjduiesc ca întro zi să ajung preot, cu multă sinceritate și inocență Cosmin a avut o reacție ce m-a lăsat fără cuvinte. A rămas o clipă reflectând și apoi mi-a spus „aș vrea ca atunci când vei fi preot să fi duhovnicul meu”. Nu știu dacă vreodată voi fi vrednic de Dumnezeiasca Taină a preoției, ori dacă vreodată mă voi ridica la măsura și înălțimea acestui gând curat dar știu sigur că indiferent dacă Dumnezeu îmi va îngădui sau nu sa ii fiu duhovnic, voi rămâne mereu lângă el rugându-mă cu smerenie, zdrobire de suflet și multă dragoste. Impresionat de dragostea și încrederea pe care Cosmin ai părintii lui mi-au oferit-o încă din prima zi, am încercat sa ii aduc micuțului un strop de mângâiere, de bucurie, cântându-i după putință o priceasnă ori oferindu-i câteva versuri dragi mie.

Cu greu pot descrie bucuria pe care Cosmin mi-o picură în suflet la fiecare discuție însă pot spune cu sinceritate ca acest copilaș reușește să îmi umple inima de o bucurie Dumnezeiească. Nu știu dacă vreodată voi fi preot însă pot spune că acest copil a reușit pentru câteva ore să-mi prefacă viață în Liturghie, a reușit sa prefacă toată ființă mea intro Jertfă adusă lui Dumnezeu din dragoste pentru el și toți pruncii Săi. Pot spune chiar cu fermă convingere că datorita lui Cosmin în ultimele zile am avut câteva din cele mai frumoase discuții cu Dumnezeu și că am înălțat către cer intro iubire fraterna, cu smerenie zdrobire de inimă si nemărginită dragoste fata de el, poate cele mai sincere și mai curate rugăciuni pe care le-am pus înaintea lui Dumnezeu în această viață. Atunci când i-am mărturisit toate acestea Cosmin mi-a oferit din nou un crampei de inocenta din sufletul lui și mi-a mărturisit plin de gingășie și lumina în suflet „și eu am adormit mai bine mai liniștit ca niciodată mă simțeam în siguranță”.

E uimitor cum Dumnezeu lucrează, e uimitor cum El face în așa fel încât doi oameni ce nu s-au văzut niciodată ajung să fie atât de legați, e uimitor cum El îngăduie ca un înger să se simtă în siguranță în preajma unui păcătos care din nefericire nu poate face nimic mai mult decât sa iubească, să se roage și să încerce să ii stea alături. E uimitor cum Dumnezeu poate să preschimbe puțina mea dragoste (dar toată câtă o am) întrun izvor de mângâiere și în lucrarea Lui face din mine, un biet păcătos ce încearcă cu dragoste și smerenie sa il slujească, un frate de nădejde pentru Cosmin. E uimitor că în ciuda durerilor, a tratamentului dur, a faptului ca i-a picat părul sau că îi este dor de casă, Dumnezeu mai pune pe chipul lui Cosmin un zâmbet și a aprins în el dorința de ai face sănătoși pe toți cei suferinzi ca un viitor medic. E înălțător să vezi ca deși acest copil ce nu a împlinit încă 10 ani, suferă dar se gândește o clipă și la alții. M-a lăsat fără cuvinte atunci când mărturisindu-i că mă rog pentru el și că alături de alți câțiva prieteni mă voi ruga pentru el ca Dumnezeu să ii poarte de grijă și să il facă sănătos mi-a răspuns „vreau ca Dumnezeu să ne apere pe amândoi, ce bine că am și eu un frate  mai mare să mă apere. Dacă Dumnezeu, nu mă iubea atât de mult nu îmi dădea un frate ca tine”

Azi având în vedere că am dorit înainte de orice să aduc o mângâiere în sufletul familiei Dănilă și a lui Cosmin și să împart cu voi lumina din sufletul acestui copil minunat, nu am vrut să vă dau foarte multe detalii medicale totuși vă reamintesc acest copilaș suferă de o tumoră malignă foarte dura și rară și pentru a se face bine are nevoie de operații, 2 auto transplanturi si multe cure de chimioterapie. Aceea dintre voi care doresc detalii medicale le pot afla de pe site-ul personal a lui Cosmin. Costul total al tratamentului de 6 luni de zile este de 105 000 de euro din care părinții lui și restul oamenilor minunați ce ne-au fost alături au reușit să strângă cea mai mare parte. Conform unei discuții avute cu doamna Dănilă din suma totală mai lipsesc 25 000 de euro.

Nu îmi stă în fire să solicit ajutor financiar însă având în vedere că am cam 100 de accesări pe săptămână consider ca e bine sa pun și conturile și numărul de teledon aferent acestui caz lăsându-vă pe voi sa decideți dacă îl ajutați sau nu.

Transfer bancar în conturile:
LEI
RO07BPOS70407015701RON02
Bancpost, Sucursala Palat CFR

LEI
RO24VBBU2511BU3293692701
Volksbank

LEI
RO20RNCB0746110647810001
Banca Comercial Romana, Agentia Secuilor

EURO
RO66BPOS70407015701EUR01
Bancpost, Sucursala Palat CFR
Cod SWIFT: BPOSROBU

Titular: Danila Vasile
CNP: 1720301270631

Puteți da o șansă la viață acestui îngeraș și prin promovarea cazului dacă inserați unul din codurile de mai jos publicând un banner cu cazul lui Cosmin la voi pe site sau pe blog

Banner 125×125

<a href="http://www.cosmindanila.ro/" taget="_blank"><img src="http://www.cosmindanila.ro/wp-content/uploads/2011/03/125x125.jpg" alt=""  /></a></p> <p style="text-align: justify;"><strong>Banner </strong><strong>300×250</strong></p> <p style="text-align: justify;"><a href="http://www.cosmindanila.ro/" taget="_blank"><img src="http://www.cosmindanila.ro/wp-content/uploads/2011/03/300x250.jpg" alt=""  /></a></p> <p style="text-align: justify;"><strong>Banner 720x90</strong></p> <p style="text-align: justify;"><a href="http://www.cosmindanila.ro/" taget="_blank"><img src="http://www.cosmindanila.ro/wp-content/uploads/2011/03/720x90.jpg" alt=""  /></a></p> <p style="text-align: justify;">Închei această postare prin a mulțumi lui Dumnezeu, familiei Dănilă, lui Cosmin si tuturor acelora dintre voi care citind acest articol vor fi alaturi de el cu sufletul cu rugăciunea, cu un gând bun sau chiar si financiar.</p> <p style="text-align: justify;">Îți mulțumesc Doamne pentru tot ceea ce am învățat si voi învață de la acest copil minunat, multumesc familiei Danila pentru îngăduința de a le fi alături și ție draga Cosmin pentru curăția din sufletul tău, pentru dragostea ce mi-o porți si pentru toată bucuria pe care mi-o aduci în fiecare zi!</p> <p style="text-align: justify;">Ai grijă de tine și nu uita că te iubesc, ma rog și sunt lângă tine frățioare !

24 MAI 2011

Cosmin a fost transferat la sectia de Transplant, pentru chimioterapie cu doze inalte. In ciuda tratamentului foarte agresiv, Cosmin este plin de energie si se simte bine, ceea ce ne bucura nespus de mult. S-a imprietenit deja cu intreg personalul medical, care il trateaza cu multa afectiune si caldura. Cosmin mai are multe obstacole de trecut.Scumpul meu fratior are  nevoie in continuare de rugaciune, de dragoste, de sprijinul nostru insa este un luptator si alaturi  mama sa care il vegheaza permanent si il incurajeaza are langa el o echipa medicala care lupta alaturi de el in fiecare zi si o armata de ingeri. Putini l-au cunoscut, dar multi i-au oferit prietenia si dragostea lor.. Se cuvine a multumii lui Dumezeu si a ma pleca smerit ]naintea Lui dar nu pot uita ca Dumnezeu in dragostea Lui nemasurata lucreaza tot prin oameni, Cosmin nu ar fi ajuns aici fara ajutorul vostru, al celor care v-ati rugat, ati aprins o lumanare pentru el, ati dat un telefon, ati mers la banca sa donati, ati scris despre el si i-ati fost alaturi in orice mod ati putut. Acest copil nu va uita niciodata ca prin omenia si generozitatea voastra i-ati oferit sansa la viata.

26 IUNIE 2011

Cosmin a trecut cu bine de primul transplant. Nu a avut complicatii si a rezistat cu brio. A fost transferat la Crucea Rosie, unde a petrecut doua saptamani in familie. Profit\nd de o scuta perioada de concediu, domnul Danila, tatal lui i-a facut o mare surpriza printro vizita neasteptata. Chiar daca asteptam cu oarecare emotie si as fi dat orice sa vad reactia micului meu fratior la vizita surpriza a tatalui lui, am decis sa ii las sa se bucure de moment fara ai spune nimic insa imi pot imagina usor reactia acestui copilas minunat a carui chip se umple de lumina chiar si atunci cand vorbim pe internet joi, 23 iunie Cosmin a avut parte de o vizita a colegei si prietenei noastre Cristina Dragos de la Associazione Bubulina cei doi s-au plimbat impreuna in centrul orasului si au luat masa in port impreuna cu mama lui Cosmin.care ne-a surprins placut pe toti prin veselia si energia lui Cosmin. Mama lui este optimista si speram cu totii ca lucrurile vor decurge la fel de bine.

Astazi, duminica 26 iunie, Cosmin a fost internat pentru cel de al doilea transplant. Timp de o luna va sta intr-o camera sterila. Speram sa nu apara complicatii, ii tinem pumnii lui Cosmin si abia asteptam sa treaca aceasta perioada grea si sa se intoarca sanatos acasa cat mai curand.

Le multumim din suflet tuturor celor care continua sa fie alaturi de curajosul Cosmin

10 07.2011 Azi Cosmin implineste 10 ani si de aceea ma alatur si eu numarului mare de prieteni care ii adreseaza un sincer si calduros la multi ani.Dragul meu Cosmin iti urez multa sanatate pace bucurie si binecuvantare si te port mereu in gand si rugaciuni, asteptand cu multa nerabdare fericita zi in care te voi imbratisa. Fi tare fratioare si nu uita ca te iubesc si voi fi mereu langa tine. Chiar daca momentan Cosmin este intro camera sterila si nu se simte foarte bine, reactiile lui sunt normale iar al doilea transplant este un succes si nu au aparut complicatii sau reactii adverse si de aceea noi toti suntem foarte increzatori.

24.07.2011 Cu multa bucurie va anunt ca micutul meu Cosmin a fost externat azi din camera sterila si se va intoarce la Crucea Rosie unde va face o mica pauza de doua saptamani, bucurandu-se si jucandu-se pe afara alaturi de ceilalti copii de acolo. Insa de asemenea va anunt ca aceasta nu este singura veste buna. In urma unei discutii avute cu medicii care se ocupa de Cosmin, colega noastra Cristina a aflat ca dupa transplant Cosmin mai avea 3 noduli insa conform ultimelor analize unul dintre acesta a disparut iar ceilalti doi s-au uscat. Vestea este una foarte buna insa pentru a-si reveni complet si a intra in remisie Cosmin mai trebuie sa faca radioterapie pana la disparitia celor doi noduli dar si un tratament de preventie a recidivei si de aceea el inca mai are mare nevoie de rugaciunea si sustinerea noastra.

16 08 2011

Cosmin a mai facut un pas important : a trecut si de cel de al doilea transplant. Desi acesta a fost mai dur, starile de greata si febra persistand mai mult timp, Cosmin a rezistat si a redevenit acelasi baietel plin de energie. Cosmin a implinit 10 ani, in camera sterila, dupa transplant. A fost o zi trista pentru el, dar si plina de speranta pentru noi toti.

Cosmin se afla deja la Crucea Rosie si astazi incepe radioterapia. Sedintele vor avea loc zilnic, timp de o luna si jumatate. Speram ca le va suporta cu bine si va fi la fel de curajos ca intotdeauna. Baietelul nostru drag este atat de puternic, incat cine nu il cunoaste cu greu si-ar putea imagina ca a trecut prin terapii si proceduri atat de agresive.

Pentru cei care nu au incetat sa se gandeasca la Cosmin si sa se roage pentru el,zambetul lui Cosmin este un dar nepretuit pentru toti cei ce l-au sustinut!

Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE

Banner 200x200

 

<a href="/http://www.cosmindanila.ro/"><img border="0" alt="Ajuta-l pe Cosmin!" src="http://ciulerazvan.ro/images/bannere_cosmin/banner_cosmin_150x150.jpg" /></a>

 

Banner 200x200

 

<a href="http://www.cosmindanila.ro/"><img border="0" alt="Ajuta-l pe Cosmin!" src="http://ciulerazvan.ro/images/bannere_cosmin/banner_cosmin_200x200.jpg" /></a>

 

Banner 250x250

 

<a href="/http://www.cosmindanila.ro/"><img border="0" alt="Ajuta-l pe Cosmin!" src="http://ciulerazvan.ro/images/bannere_cosmin/banner_cosmin_250x250.jpg" /></a>

 

Banner 300x200

 

<a href="/http://www.cosmindanila.ro/"><img border="0" alt="Ajuta-l pe Cosmin!" src="http://ciulerazvan.ro/images/bannere_cosmin/banner_cosmin_300x200.jpg" /></a>

Vizitatori

46.9%Romania Romania
13.2%Italy Italy
12.2%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
8.1%United States United States
5.1%United Kingdom United Kingdom
5.1%Spain Spain
2%Russian Federation Russian Federation
2%Germany Germany
1%Greece Greece
1%Israel Israel

Today: 4
Yesterday: 1
This Week: 4
Last Week: 16
This Month: 79
Last Month: 91

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor