Vineri 19 Ianuarie 2018
Text Size

Poezia este o floare ce izvorăște din sufletul nostru, un mod sensibil și frumos de a spune ceea ce simțim, de a mărturisii ceea ce suntem și de a împărtășii celorlalți crâmpeie din sufletul nostru de aceea m-am hotărât ca în cadrul acestei categorii să public poeziile pe care le-am scris până în acest moment.

Eu am debutat în activitatea publicistică cu niște articole și un volum de proză religioasă însă încă de atunci profesoara de limba și literatura română mi-a propus să scriu și versuri. La început am avut mici rețineri afirmând că nu mă pricep la versuri, că poezia cere talent și că nu mă pricep la rimă și măsură. Atunci am luat aminte la propunerea doamnei Bumbaș dar am lăsat-o puțin în așteptare.  Ideea de a scrie poezii mi-a revenit în minte câteva luni mai târziu, la data de 21 ianuarie 2009 când bunul meu prieten  Alexandru Ocu mi-a arătat câteva poezii foarte sensibile ce îi aparțin.  La numai 13 ani cât avea atunci  Alex m-a impresionat foarte mult prin sensibilitatea lui așa că am decis să îi urmez exemplul gândindu-mă  că „dacă la 12-13 ani poate scrie atât de frumos si are curaj să pună în versuri ce simte eu de ce să nu încerc?“

Lucrarea mea ca „poet“ a început o zi mai târziu pe 22.01.2009 cu prima poezie „Încoronat cu spini“ după care au urmat și altele. Nădăjduiesc că întro zi să le adun pe toatee și să le pun înaintea voastră întrun volum de versuri. Până acum nu le-am publicat nicăieri, am preferat să le ofer doar prietenilor mei foarte apropiați însă am observat de curând că parte din ele au fost deja publicate de prietenul meu Cristian Voiculescu pe blogul lui personal alături de alte trei poezii ce îi aparțin. 

Mulți din cei care le-au citit m-au încurajat să continui și mi-au spus că le plac. Acest lucru m-a motivat și m-a încurajat să continui și iată că astăzi am decis să le public și pe blog, împărtășindu-le cu fiecare din voi.

Pentru mine poezia nu este nimic altceva decât un alt mod de a mă exprima, un mod sensibil și frumos de a mărturisii ceea ce simt și ceea ce sunt. Sunt încă la început și încă mai am multe de învățat, asemeni unui sculptor ce face dintro rocă dură sculptură sensibilă și frumoasă, tot așa și eu încerc să pun credința, sentimentele, sensibilitatea și tot ceea ce Dumnezeu a sădit în sufletul meu modelând cuvintele cu multă dragoste. E adevărat că rima și măsura nu sunt tocmai perfecte însă nădăjduiesc ca măcar mesajul să vă placă, să ajungă la sufletele voastre și să vă aducă un strop de pace, bucurie și lumină.

Nădăjduind că vor fi o lectură plăcută mă plec umil mulțumind lui Dumnezeu pentru toate  și aștept cu drag părerile voastre.

Comments   

#1 Lavi 2010-05-12 00:44
A fost o lectură mai mult decât plăcută! Mulțumesc tare mult pentru ele și abia aștept sa mai citesc :)

Poezia e o valoare cu atât mai mare cu cât, citind-o, poți să cunoști oameni de-ai lui Dumnezeu, ale căror suflet și minte se dezvăluie din spatele versurilor atât de simplu și de curat :)

Doamne ajută!
Hristos a înviat!

Vizitatori

45.4%Romania Romania
12.5%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
7.9%Italy Italy
6.8%United States United States
6.8%Germany Germany
4.5%United Kingdom United Kingdom
4.5%Spain Spain
2.2%Canada Canada
1.1%Portugal Portugal
1.1%Ukraine Ukraine

Today: 2
Yesterday: 2
This Week: 10
Last Week: 27
This Month: 50
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor