Luni 22 Ianuarie 2018
Text Size

Crampeie dintrun suflet de înger, Cosmin Dănilă, un zâmbet mai presus de suferință

cosmin_danilaUnii dintre voi știți deja că începând din iulie 2010 fac parte din echipa celor de la Asociația Umanitară „Alexadru Damian” din Cluj-Napoca. În activitatea mea de voluntar la această asociație am cunoscut mulți copii minunați și curajoși ce s-au luptat sau încă luptă cu diverse tipuri de tumori maligne fie lichide (leucemii) fie solide. În decurs de aproape un an, am învățat multe despre diversele tipuri de tumori, formulare europene de tip E112 ori termeni precum: „citostatice”, „remisie”, „catetere”, „linfom” și alți termeni specifici ce pana acum erau un mister pentru mine. Pentru că alături de președintele asociației, sunt cel care publica informațiile pe site pot spune că aproape toate cazurile mi-au trecut prin mână și că am citit câte ceva despre fiecare copil in parte, ajungând să îi iubesc și să lupt pentru fiecare din ei din adâncul ființei mele.

Astăzi însă aș dori sa împart cu voi povestea micuțului Cosmin Dănilă, un copilaș de numai 9 anișori din București  diagnosticat cu TUMORĂ DESMOPLASTICĂ, STADIUL IV, CU METASTAZE MULTIPLE. Acest tip de tumoră este cea mai rară și dură formă a tumorilor maligne, din lume iar vestea a picat ca un trăsnet asupra familiei. Tumora lui Cosmin este una rară și nu putea fi tratată în tară însă nici el și nici părinții lui nu și-au pierdut speranța. După îndelungi căutări părinții au trimis documentația lui Cosmin la o clinică din Austria și au început să mediatizeze cazul..

După ce am citit povestea lui Cosmin în „Libertatea” alături de prietena noastră Cristina Dragoș de la Associazione Bubulina Italia și noi cei de la Asociația Alexandru Damian am decis să îi întindem o mână de ajutor lui Cosmin și pentru ca medicii austrieci nu ne ofereau niciun răspuns am  încercat să găsim noi soluții iar Cristina a luat legătura cu domnul doctor Alberto Garaventa de la Institutul Gaslini din Genova, Italia, care a acceptat cu drag să il trateze pe Cosmin, făcând tot ce îi sta în putință pentru tratarea lui.

Copilul a reacționat foarte bine la tratament și cu toții avem mari speranțe. Cosmin a trecut deja printro operație în care i-a fost scoasă tumora ce ii afecta splina, o parte din stomac și pancreas de asemenea numeroși ganglioni limfatici și pentru a se face bine  necesita efectuarea a 2 autotransplanturi cu celule stem si chimioterapie. În ciuda tratamentului dur care îl slăbește uneori, Cosmin este un băiat foarte puternic și curajos, ii este dor de casă, de prieteni și colegi, știe că ii suntem alături și este convins că se va face bine.

Acum după ce am împărtășit cu voi mai multe informații legate de starea medicală a lui Cosmin nu pot să nu vă vorbesc măcar puțin și despre sufletul lui Cosmin și despre starea lui sufletească ori despre ce am învățat de la acest copilaș minunat.

Cu sinceritate vă voi mărturisi că încă din prima clipa în care am aflat povestea lui Cosmin m-am atașat foarte mult de acest copilaș și mi-am dorit cu toată ființa mea să le fiu alături lui si întregii familii Danilă. Având în vedere că alături de Claudiu Brisc, președintele asociației clujene, suntem cei care se ocupă de actualizarea cazurilor de pe site, după internarea lui Cosmin în Italia am încercat să țin legătura cu tatăl lui aflat în tară și măcar în momentele importante sa le aduc un stop de mângâiere, un licăr de nădejde și un gând bun. Acum câteva zile, cu îngăduința lui Dumnezeu, acordul părinților lui și ajutorul prietenei noastre Nicoleta Țintea care ne-a fost mereu alături în lupta pentru salvarea lui Cosmin, am avut însă nespusa bucurie de a vorbi direct cu Cosmin pe internet.

Eduard Leancă, călăuzit de lumina muzicii

Eduard Ionuț Leancă este un micuț oltean care la numai 12 ani a impresionat deja o țară întreagă prin vocea sa nemaipomenită. Poate că unii din voi ați auzit de el sau poate chiar l-ați văzut la TV. A devenit cunoscut la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2007, atunci când a participat la prima ediție a emisiunii „Vreau să fiu mare...vedetă!“. A fost prezentat atunci ca fiind „Băiatul care vede doar întunericul“ și asta pentru că Edi nu s-a putut bucura niciodată de de lumină, de creația minunată a lui Dumnezeu, ce ne înconjoară pretutindeni, de chipul blând al mamei sale ori a fraților și surorilor lui.

Acest înger a fost diagnosticat de mic cu Maladia Leber, ( Pleoapele lui erau perfect închise și ochii erau  în fundul orbitei), având și o cataractă congenitală la ambii ochi. Cu toate acestea  Edi, nu încetează să se bucure de viață folosindu-și glasul pentru a mângâia sufletele celor din jurul lui. Încă de la prima sa apariție televizată Eduard a cucerit inimile tuturor impresionându-i cu vocea lui aparte. Pentru că toți membrii juriului i-au acordat nota maximă, câștigând ulterior și premiul de popularitate a telespectatorilor, Antena 1 a promis că va fi alături de el, ajutându-l atât în remedierea problemelor sale de vedere cât și în cariera muzicală. După prima participare la emisiune, Edi a  fost consultat de către mai mulți medici oftalmologi din capitală,  aceștia afirmând că din nefericire nu ii pot face nimic pentru el.

 

Ioan Pop, bucuria unei prietenii neașteptate

Cei ce au citit acest blog până acum au putut afla cu ușurință, ce am simțit și ce am trăit în vremea celor două călătorii pe care le-am făcut la Sibiu. Însă acum aș dori să împărtășesc cu voi încă o fărâmă din acel drum, vorbindu-vă despre Ioan Pop, un tânăr student în anul IV în cadrul Facultății Andrei Șaguna, originar din Bistrița-Năsăud. L-am cunoscut pe Ioan pe holurile facultății în cadrul primei mele vizite la Sibiu, în ziua când am fost să depun dosarul de înscriere, cobora întâmplător pe scări, dar imediat ce m-a văzut, a venit la mine oferindu-mi una din cărțile sale. Era vorba de o lucrare a lui Ciprian Streza intitulată „Anaforaua Sfântului Vasile cel Mare“.

Am vorbit vreme de câteva minute apoi ne-am salutat amândoi cu drag, urându-ne reciproc mult succes în tot drumul ce ne stă înainte. Bunătatea lui m-a lăsat fără cuvinte însă acesta a fost doar primul dar pe care Ioan mi-l-a făcut căci la scurtă vreme, înainte de a pleca din facultate, l-am regăsit, stând alături de soția lui lângă mașină. Venise emoționat cu o icoană în mână să își ia la revedere, oferindu-mi și acest dar de mult preț pentru suflet. Vădit emoționat și profund impresionat de bunătatea lui, i-am mulțumit, promițându-i în același timp că îl voi pomenii în rugăciuni și că vom ține legătura, comunicând la telefon sau prin internet.

 

Cristian Voiculescu, un înger cu aripile frânte

Așa cum spuneam și în descrierea acestei categori, mi-am propus să împart cu voi poveștile impresionante de viață ale unor oameni deosebiți de la care am învățat foarte multe și pe care mă bucur nespus că Dumnezeu mi-a îngăduit ai cunoaște, pe care sunt fericit că îi pot numi cu drag „frați“ și „prieteni“.

Cristi VoiculescuCristian Voiculescu, este un înger care de patru ani de zile poartă pe umerii săi o cruce care pentru mulți dintre noi ar fi insuportabilă. La numai 9 anișori pe când se întorcea acasă alături de câțiva colegi, a fost lovit de o mașină pe trotuar în vreme ce își lua rămas bun de la colegii ce îl însoțeau. În impact a fost prins între mașină și un stâlp de pe marginea străzii. piciorul i-a fost zdrobit iar câteva organe i-au fost dislocate. Au urmat apoi în 4 ani 13 operații (câte una pentru fiecare an al vieții lui). Cu toate acestea Cristi mai găsește puterea de a merge înainte, de a se bucura de viață și de a ierta. Despre accident Cristi spune doar atât „N-a vrut nimeni să se întâmple ce s-a întâmplat“ el a iertat deja totul cu sufletul curat a unui înger și nu își dorește decât ca acel om să îl privească în ochi și să îi fie alături ajutându-l cu ce poate ca să se facă bine.

Vizitatori

45.3%Romania Romania
10.4%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
9.3%United States United States
8.1%Germany Germany
6.9%Italy Italy
5.8%United Kingdom United Kingdom
3.4%Spain Spain
2.3%Canada Canada
1.1%Ukraine Ukraine
1.1%France France

Yesterday: 4
Last Week: 14
This Month: 56
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor