Vineri 19 Ianuarie 2018
Text Size

Raiul de la Manastirea Banceni, sublima simplitate a vieții

Acum câteva zile am văzut datorită bunului meu duhovnic și a lui Laurențiu Dumitru un sublim documentar despre Mănăstirea Bănceni. Această mănăstire aflată în Ucraina la 7 kilometri de granița cu România este un lăcaș românesc ce adăpostește 90 de frați cu toții fiind păstoriți de Preacuviosul Părinte Stareț Mihail.

Deși filmul pare inițial un film cu caracter religios nu este neapărat așa, documentarul realizat de rusi nu face defapt decât să ne prezinte viața în sublima-i simplitate dar și strădania pe care acest bun părinte o depune spre slujirea celor din jur.

Aceasta pentru ca Blândul Părinte Mihail îngrijește 140 de orfani și mulți bolnavi împărtășind tuturor dragostea lui Hristos, bucurându-se totodată de frumusețea vieții. Filmul conține multe secvențe impresionante dar finalul este un apel cutremurător o chemare pe care acei copii ne-o adresează în a ne bucura de viață din plin, fiind mai buni și mai apropiați de Cer, de Credință și de Hristos, Cel pe care ei îl simt atât de aproape. Se spune că nu există oameni răi ci doar oameni ce trebuie treziți și de aceea copii trag în fiecare zi clopotele cu toată ființa lor pentru a ne trezi și a ne aduce la Hristos. Chiar dacă unii din ei nici măcar nu au mâini, aceasta nu îi oprește, ei vor cu orice preț să ne trezească. Să nu lăsăm strădania lor fără de rod ci alergând la Hristos să-i mulțumim pentru lucrarea minunată pe care o face în acest binecuvântat colț de Rai prin părintele Mihail și prin îngerii ce s-au coborât de lângă Hristos aici pe pământ pentru a ne înălța odată cu ei la viața veșnică.

Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

În urmă cu un an și ceva prin lucrarea lui Dumnezeu am văzut la statusul unui coleg un link ce ducea spre un blog al unui copilaș de numai 3 ani ducea la acea vreme o cruce mult prea grea pentru el. Avea o tumoră malignă în abdomen (o „comoară“ despre care Alex știa că trebuie scoasă la lumină cât mai curând). Medicii români din păcate nu l-au putut ajuta însă din fericire s-au găsit soluții în Franța. Pentru a se însănătoșii micuțul îngeraș avea nevoie însă de 165.000 de mii de euro, sumă ce depășea posibilitățile familiei Brisc.

Pentru că ador copiii am vrut să fiu alături de acest înger ce m-a copleșit cu zâmbetul lui și privirea gingașă așa că am decis să ii scriu domnului Brisc.

Un gând bun a Crucii Roșii în preajma Sf Paști

crucea-rosie

Crucea Roșie Română se implică în numeroase campanii și activități caritabile ori de informare punându-și toată strădania în slujba celor din jur și a celor care au nevoie de dragostea, jertfa, prietenia nostru. Primul meu contact cu voluntarii Crucii Roși a avut loc în 15 octombrie 2009 atunci când Gabriel Chiș, un tânăr elev de clasa a-XII-a foarte implicat și dornic să ajute. Deși mai avea la activ și alte proiecte de voluntariat la Crucea Roșie și Cpeca (structura teritoriala a Agenției Naționale Antidrog), Gabi a venit atunci la grupul de suport pentru persoane cu dizabilități a fundației Caritas spunându-ne că vrea să devină voluntar și acolo.

Îngerii lui Cristian, un dar de suflet de la un frate drag

Poate unii din voi știți că sâmbătă a fost ziua mea, am primit multe daruri de suflet dar acum aș vrea să împărtășesc cu voi bucuria unui dar foarte drag sufletului meu. Cristian Voiculescu este un frate de suflet al cărui impresionantă poveste de viață am publicat-o deja pe blog în cadrul categoriei „Povești de viață“ fiind cea mai citită postare de pe acest blog.

Chiar dacă l-am cunoscut pe Cristian abia acum câteva luni și încă nu am avut bucuria de al vedea față către față, noi suntem foarte apropiați și îmi place să spun adesea că este unul din frații mei de suflet de care îmi place să mă îngrijesc în măsura în care îmi îngăduie Hristos, fiindu-i alături, încurajându-l, mângâindu-l și întărindu-l cu un cuvânt bun și o rugăciune, oferindu-i toată dragostea și prietenia mea.

Pentru că știa că se apropie ziua mea de naștere Cristian s-a gândit să îmi facă o mică surpriză așa că m-a rugat să îi dau adresa mea. Surprins de rugămintea lui neașteptată dar totuși bănuind ce plănuiește, am rămas puțin pe gânduri ne știind ce să fac, îmi era foarte drag, aveam și am în continuare deplină încredere în el dar nu doream să îl deranjez. Am înțeles însă că aceasta este dorința lui și că l-ar face foarte fericit iar eu nu aveam niciun drept să îi răpesc această bucurie.

Vizitatori

45.4%Romania Romania
12.5%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
7.9%Italy Italy
6.8%United States United States
6.8%Germany Germany
4.5%United Kingdom United Kingdom
4.5%Spain Spain
2.2%Canada Canada
1.1%Portugal Portugal
1.1%Ukraine Ukraine

Today: 2
Yesterday: 2
This Week: 10
Last Week: 27
This Month: 50
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor