Vineri 19 Ianuarie 2018
Text Size

Hristos și darul tinereții - Discuții între tineri - ASCOR Baia Mare

afis-hristos-si-binecuvantarea-tineretiiAzi 13 martie 2014, la ora 18:00, în Catedrala Episcopală din Baia Mare, împreună cu prietenii de la Ascor Baia Mare Maramureș, vă provocăm la o discuție pe tema „Hristos și binecuvântarea tinereții” O discuție de suflet a unor prieteni adunați laolaltă de bucuria și dorința de a fi a lui Hristos dar și de chemarea de a împărtașii fericirea și frumusetea tinereții trăite cu Dumnezeu.

Nu dorim sa ținem predici lungi, să punem etichete sau sa vorbim despre noi ci doar să arătam ceea ce a făcut Dumnezeu în viețile noastre și să vă provocăm să vă infructati cu nesaț impreună cu noi din darul tinereții pe care l-am primit de la Dumnezeu.

Tinerețea este darul lui Dumnezeu pentru voi, este perioada în care dorim cel mai mult sa ne descoperim pe noi înșine, lumea și pe Dumnezeu, perioada în care asemeni lui Petru pășim pe mare și credem că putem schimba întreaga lume, perioada în care noi suntem cei mai frumoși, mai curajoși în care ne facem 1000 de vise și ne aruncăm în valuri fără teamă pentru a le împlinii, dar și perioada în care manați de dorința de a fi mai mari, mai tari, mai altfel, ne putem pierde, dacă nu il avem pe Hristos ca liman al tinereții noastre.

 

Să îndrăznim să biruim lumea, să nu uitam că Hristos, Cel care e Cruce, Jertfă, Biruință și înviere, ne așteaptă pretutindeni dar mai ales în Biserica pe Masa Sfântului Altar și vrea să dea tinereții noastre un sens în bucuria Veșniciei.

Reflecții la cumpăna dintre ani

Fiecare sfârșit de an este de obicei un bun moment de reflecție, un moment în care fiecare dintre noi se adună în jurul celor dragi cu sufletele pline de speranță și convingere că anul ce vine ne va aduce sănătate, un strop de bucurie, pace și liniște. Fiecare sfârșit de an este un bun prilej de a privii în inimile și în viețile noastre făcând un bilanț a lucrurilor pe care a reușit să le împlinim cu ajutorul lui Dumnezeu sau a bucuriilor pe care le-am primit de sus în acest an dar și o listă a lucrurilor pe care am dori să le împlinim în anul ce vine.

 

2011 a fost pentru mine un an foarte plin dar am avut foarte multe bucurii pe care vi-le pun înainte cu multă bucurie mulțumind lui Dumnezeu, părinților care mi-au fost mereu alături și vouă tuturor celor care prin dragostea, susținerea și prietenia și rugăciunea voastră a-ți contribuit la fericirea și realizările mele din acest an, aducând un strop de lumină în sufletul meu prin simpla voastră prezență.

 

Iată doar câteva din motivele pentru care acum mă plec înaintea lui Dumnezeu cu suflet pin de recunoștință:

 

 1. Fiecare zi a anului ce a trecut a fost o minunată ocazie de a simții dragostea Lui Dumnezeu și de a o oferii mai departe.
 2. În 2011 am avut ocazia de a avea cele mai frumoase discuții tainice cu Dumnezeu.
 3. În acest an am avut ocazia să asist pentru prima oară în viață la slujba de proclamare a unei canonizări, având ocazia de a mă închina la Sfintele Moaște a Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat dar și a noului proclamat Sfânt Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.  
 4.  În fiecare zi a lui 2011 i-am avut alături pe părinții și pe fratele meu, având șansa de a împărții cu ei toate darurile îngăduite de Hristos
 5. În 2011 i-am avut măcar în gând alături pe toți cei dragi mie
 6. Anul acesta am avut nespusa bucurie de a cunoaște o mulțime de oameni minunați precum Cosmin Dănilă, Micoleta Țintea și soțul ei Alex, Gabriela Tocaci, Adelin Tănasă, Laura Ursu, Andrei Gabriel Gheorghe și mulți alții care mi-au devenit foarte dragi.
 7. În 2011 Dumnezeu mi-a oferit ocazia să iau legătura cu oameni pe care ii respectam, admiram și apreciam de mult timp, oameni buni și deosebiți precum Pr Cristian, Ovidiu Lazăr, Cristi Sanda, Ștefan Roșcovan sau tânărul Alexandru Pîrgaru, oameni care spre surprinderea mea mi-au oferit cu drag prietenia lor.
 8. 2011  fost un an plin de proiecte care mi-au permis să împărtășesc tuturor ideile și valorile în care cred.
 9. Anul acesta am avut nespusa bucurie de a reveni pe băncile școlii mele generale vorbind elevilor despre diverse tipuri de dizabilități, descoperind noi tineri minunați.
 10. Am avut șansa de a revedea o parte din dascălii care au contribuit la formarea mea.
 11. Prin lucrarea lui Dumnezeu anul acesta am avut șansa de a rostii prima oară un cuvânt de învățătură întro biserică.
 12. Cunoscând sensibilitatea mea față de cei care văd lumina doar cu ochii sufletului, dar și dorința mea de a întinde o mână de ajutor  acestor copii speciali și tuturor celor ce au nevoie de noi, Dumnezeu mi-a îngăduit anul acesta să aflu mai multe despre experiențele de viață ale copiilor cu deficiențe de vedere, luând parte cu multă dragoste și bucurie la o campanie în care alături de Nicoleta Țintea și alți câțiva prieteni am încercat să așternem un zâmbet pe chipul acestor copii minunați. 

 

Iată doar câteva lucruri care au reușit să-mi umple umple inima de bucurie, lucruri pentru care mulțumesc lui Dumnezeu și vouă tuturor și mă plec cu recunoștință înaintea lui Dumnezeu afirmând cu sinceritate că în ciuda tuturor încercărilor întâmpinate în 2011  acest an a fost un an în care L-am simțit poate mai mult decât oricând pe Dumnezeu cu noi.

 

Sfârșitul lui 2011 aduce cu el un nou început și fiecare speră cu nădejde și bucurie că noul an îi va aduce un strop de binecuvântare multă pace și liniște și că în noul an toate dorințele sale se vor  împlinii. Nu sunt un om care să planifice prea multe aspecte ale vieții sale, îmi place să-L las pe Dumnezeu să lucreze cu mine precum voiește călăuzindu-mi mintea, sufletul și pașii spre cele de folos împlinindu-le toate „bune foarte” așa cum numai El în în deplina Lui cunoaștere și bunătate le poate rândui dar cu toate astea trebuie să fiu sincer și să mărturisesc că există totuși câteva lucruri ce nădăjduiesc că prin mila și darul lui Dumnezeu voi reușii să le împlinesc împreună cu Hristos și cei dragi. Sunt lucruri simple dar foarte importante pe care le voi împărții împreună cu voi fără a avea măcar o clipă teama că deconspirarea lor ar putea avea urmări nefavorabile.

 

Sper și mă rog Bunului Dumnezeu ca în fiecare clipă a noului an să fiu lipit de El cu toată ființa mea. slujind Lui, Bisericii și aproapelui cu multă dragoste, smerenie și jertfelnicie.

Mi-aș dori ca în fiecare zi a anului ce tocmai începe, să învăț să iubesc din ce în ce mai mult și mai sincer.

Mai mult decât oricând îmi doresc a împlinii cu tărie, curaj și îndrăzneală chemarea dăruită mie, mărturisind prin cuvânt și lucrare dar mai ales prin trăire și exemplu lucrarea pe care Dumnezeu o face cu mine și toți cei din jur.

Sper ca în anul ce tocmai începe să fiu un teolog viu care să reușească să îl găsească pe Hristos în fiecare om din jur și să slujească tuturor făcându-se cu dragoste „tuturor toate”

Sper că noul an  îmi va oferii mai multă independență și noi oportunități de a-mi depășii dizabilitate și propriile limite.

Nădăjduiesc că Dumnezeu îmi va îngădui ca în noul an să întâlnesc față către față cât mai mulți dintre oamenii minunați pe care Dumnezeu i-a așezat în viața mea.

Sper și mă rog Bunului ca și în 2012 să pot împlinii cu mai multă jertfelnicie activitatea de voluntar aducând un zâmbet, un strop de speranță și de bucurie și mângâiere atât tinerilor cu dizabilități cât și copiilor bolnavi de cancer ori cu deficiențe de vedere.

Personal consider că mereu am primit de la Dumnezeu toate cele de folos și trebuincioase pentru mântuire de aceea nu pot să-I mai cer decât să împlinească la fel ca și până acum voia Lui întru mine. Personal nu pot să-I cer decât iertarea păcatelor și darul de a fi un smerit slujitor al Său însă îl rog cu mai multă dragoste și smerenie ca oricând să aibă grijă de fiecare din voi, de fiecare suflet din jurul nostru pentru că mare parte din bucuriile vieții izvorăsc din bucuriile celor din jur.

Sper ca în noul an să duc la bun sfârșit toate proiectele pe care nu am apucat să le termin în 2011, atât cele editoriale cât și cele de natură informatic.

 

Nădăjduind că împreună cu Hristos, alături de părinții mei și de voi toți voi reușii să împlinesc toate acestea vă doresc și vouă multă sănătate, pace, bucurie, împliniri, lumină în suflet și binecuvântare în fiecare clipă a anului ce vine. Hristos și Preacurata Sa Maica să vă vegheze și să vă ocrotească mereu alături de toți sfinții, călăuzindu-vă spre bucuria veșniciei!

 

La mulți și binecuvântați ani!

 

Cu drag Răzvan 

 

Maica Domnului - Protectoarea Municipiului Zalău

maica domnului_-_protectoarea_zalauluiMaica Domnului a fost proclamată oficial astăzi, 11 septembrie 2011, ocrotitoarea Municipiului Zalău. Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii, pe platoul din faţa Prefecturii, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului şi Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, alături de un sobor impresionant de preoţi şi diaconi, în prezenţa unui număr impresionant de credincioşii,. Cu această ocazie a fost sfinţită icoana „Maica Domnului protectoarea Zalăului”, iar la finalul Sfintei Liturghii Fecioara Maria a fost proclamată solemn ca ocrotitoare a municipiului Zalău. 

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei şi-a exprimat bucuria de a participa la un astfel de moment şi convingerea că toţi cei prezenţi la acest eveniment unic în viaţa unei cetăţi şi, de asemenea, toţi locuitorii Zalăului se vor bucura din plin de ocrotirea şi mijlocirea Maicii Domnului.

Preasfinţitul Părinte Episcop Petroniu a explicat celor prezenţi care este motivaţia alegerii Maicii Domnului ca protectoare a Zalăului: „Dumnezeu cunoaşte puterea limitată a oamenilor în comparaţie cu cea a îngerilor căzuţi, precum şi lupta aprigă a vrăjmaşului împotriva oamenilor, şi de aceea a rânduit fiecărui om câte un înger păzitor, pentru a-l călăuzi şi spijini în eforturile sale duhovniceşti, dar şi pentru a-l feri de rău. Din acelaşi motiv, Dumnezeu a rânduit fiecărui popor câte un înger care să le poartă de grijă. Astfel, poporul ales îl avea ca protector pe Sfântul Arhanghel Mihail. În cartea proorocului Daniel citim despre îngerul păzitor al Persiei (Daniel 10,13), precum şi despre cel al Greciei (Daniel 10,20). Pe lângă sfinţii îngeri rânduiţi de Dumnezeu ca ocrotitori, este bine să ne alegem şi

noi câte un sfânt care să ne poarte de grijă în viaţă, să ne ajute la împlinirea binelui şi să ne ferească de rău.

Maica Domnului - protectoarea Zalăului

Duminică, 11 septembrie 2011, în municipiul Zalău, pe platoul din fața Prefecturii, se va oficia Sfânta Liturgie arhierească. Cu această ocazie va fi sfințită icoana Maica Domnului protectoarea Zalăului, iar la finalul Sfintei Liturghii Fecioara Maria va fi proclamată solemn ca ocrotitoare a municipiului Zalău.
La acest eveniment va participa alături de Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu, Episcopul Sălajului și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.
Credincioşii vor avea posibilitatea ca pe tot parcursul serviciului religios să se închine icoanei Maica Domnului protectoarea Zalăului, precum şi icoanelor făcătoare de minuni de la Mănăstirile Strâmba şi Bic, aduse în mod special pentru acest eveniment.
Icoana Maica Domnului va fi depusă apoi spre închinare în catedrala episcopală Înălțarea Domnului, și ulterior în toate bisericile din oraș.

 

Sursa Episcopiea Sălajului

Vizitatori

45.4%Romania Romania
12.5%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
7.9%Italy Italy
6.8%United States United States
6.8%Germany Germany
4.5%United Kingdom United Kingdom
4.5%Spain Spain
2.2%Canada Canada
1.1%Portugal Portugal
1.1%Ukraine Ukraine

Today: 2
Yesterday: 2
This Week: 10
Last Week: 27
This Month: 50
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor