Luni 22 Ianuarie 2018
Text Size

Gânduri bune de la microfonul Radio Renașterea.

radio renasterea a doua sansa

Azi, 8 mai 2017, am avut bucuria de a răspunde invitației lansate de prietenul Mihai-Bogdan Tătaru, participând în calitate de invitat în cadrul unei ediții a emiunii „A doua șansă“, difuzată săptămânal de Radio Renașterea, Radioul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului și Clujului, luni seara începând cu ora 20:30.

Emisiunea, realizată de mai bine de saisprezece ani de către primul jurnalist și psiholog utilizator de scaun rulant din România, își propune să dovedească printr-o serie de exemple vii, aduse în fața publicului, săptămână de săptămână că o dizannilitate nu înseamnă automat o condamnare ci mai degrabă o provocare în a ne depășii limitele, în a oferii tot ceea ce avem mai bun. Îndiferent dacă suntem persoane perfect sănătoase sau cu nevoi speciale, noi toți suntem chemați să ne bucurăm de viață, să împlinim faptele iubirii de aproape și prețund fiecare clipă să o folosim în căutarea, aflarea și vestirea lui Hristos

Mihai este un tânăr etrem de ambițios, hazliu și pl care a reușit să își depășească situația și chiar dacă fusese diagnosticat cu tetrapareză spastică, a reușit să se ridice din căruciur, prin muncă și perseverență, în prezent deplasându-se în mod independent cu ajutorul unui cadru. Pentru mine personal, dar și pentru părinții mei, întâlnirea cu Mihai a fost una extrem de motivantă, arătându-ne că se poate depăși orice limită și încurajându-mă să accentuez și activitatea de recuperare fizică.

Deși am fost extrem de emoționat, sper că Dumnezeu mi-a dăruit cuvând bun spre a mărturisi toate câte s-au făcut în viața mea de către Sfânta Treime, Maica Domnului și Sfinții Săi, dar și de către diverși oameni prin care Domnul a lucrat în folosul meu și a celor din jur.

Mi-au stat alături în această binecuvântată provocare la mărturisire, părinții mei, prietenul Bogdan Mureșan și Pr. Conf. Dr. Constanin Necula, ultimii doi , voavând chiar și intervenții telefonice pe care le veți putea asculta în cadrul ediției de luni, 15 mai, de la ora 20:30, în cadrul emisiunii „A doua șansă“,  difuzată pe frecvențele și pe site-ul Radio Renașterea.

Așadar, mulțuind lui Dumnezeu pentru toate câte s-au săvârșit spre folosul oamenilor și Slava Sa, vă invităm să ne fiți alături și proitem să vă oferim cuvinte ziditoare de suflet, gânduri despre prietenie, despre abilitate și dizabilitate, despre chearea lui Dumnezeu, voluntariat și multe alte teme, toate încununate cu un moment muzical surpriză.

Fiți alături de noi pe frecvențele Radio Renașterea 91,2 fm la Cluj-Napoca și 102 MHz/FM la Bistrița sau pe site-ul www.radiorenașterea.ro Ne puteți asculta luni de la ora 20:30 sau în una din cele două reluări difuzate marți diineața începând cu ora 01:00 sau sâmbătă începând cu ora 13:30.

După interviul acordat lui Mihai, am avut ocazia să purtăm o discuție extrem de interesantă în care am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine, la dialogul nostru alăturându-se ulterior și Ciprian Așchilean, un tânăr jurnalist Clujean, în sufletul căruia am citit o profunzime aparte și o puternică deschidere a sufletului către spiritualitate și o legătură, vie, directă și personală cu Dumnezeu.

Mulțumind lui Dumnezeu care a lucrat prin noi, lui Mihai pentru invitație, promovare și efort, tuturor celor care au luat parte la realizarea acestei emisiuni prin intervenții telefonice, intervenții muzicale și munca de editare audio și celor doi noi prieteni, pentru prietenia și căldura sufletească pe care mi-au oferit-o, vă pun la dispoziție acest link, invitându-vă să ne ascultați luni de la 20:30, asigurându-vă că veți regăsii înregistrarea după difuzare în cadrul secțiunii de Înregistrări, reportaje și interviuri

Marți 16.05.2017 Seara trecută ați avut ocazia să urmăriți prima difuzare a emisiunii "A doua șansă, a prietenului Mihai Tătaru, în care am fost invitat să împărtășesc cu ascultătorii radio Renașterea lucrarea pe care Dumnezeu a făcut-o în viața mea. Pentru toți aceia care din binecuvântate pricini nu au reușit să urmărească emisiunea la prima difuzare, astăzi începând cu 1:00 Veți putea urmări o primă reluare, realizată în mod special pentru românii din America și Australia. De asemenea veți putea recepționa emisiunea și sâmbătă de la 13:30 când, postul de radio al Arhiepiscopiei Clujului va difuza ultima reluare a întâlnirii noastre. Țin să mulțumesc, echipei Radio Renașterea, realizatorului și prietenului Mihai Tătaru pentru promovare, prietenului Ciprian Aschilean, care a lucrat împreună cu Mihai pentru a asigura o calitate profesională a înregistrării și bineînțeles prietenului Bogdan Muresan și pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, pentru cuvintele extrem de frumoase care mă motivează enorm și pe care le voi păstra în taină sufletului, încercând să mă ridic la măsura curăției lor. Pentru mai multe detalii legate de Întâlnirea noastră radiofonică, dar și în legătură cu frecvențele la care ne puteți asculta, vă invit să accesați linkul anexat preventei postâri, iar în zilele următoare voi publica pe site și o înregistrare completă a emisiunii.

Sâmbătă 20.05.2017 Azi începând cu ora 13.30 veți putea asculta reluarea emisiunii A doua șansă, difuzată de Radio Renașterea și realizată de Mihai Tataru, vor completa povestea mea de viață, cu două intervenții telefonice de suflet. prietenul Bogdan Muresan și pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, Ne puteti asculta pe frecvențele 91,0 Mhz la Cluj-Napoca și 102.0 la Bistrița sau pe www.radiorenasterea.ro. Pentru mai multe detalii legate de Întâlnirea noastră radiofonică, vă invit să accesați linkul anexat prezentei postâri, iar după difuzare, în cursul zilei de azi voi publica pe site și o înregistrare a emisiunii.

Sâmbătă 20.05.2017 14:00 Dragi prieteni, așa cum am promis, după ultima difuzare pe radio, vă atașez înregistrarea emisiunii și dorindu-vă audiție plăcută, aștept opiniile, comentariiile și gândurile dvs în secțiunea de comentarii.

 

Aproapele, mijloc de mântuire și cale către Hristos

popas la liceul teologic ortodox zalau alaturi de grupul tineri pentru tineriAstăzi am avut bucuria de a reveni alături de prietenii din grupul „Tineri pentru tineri“ într-un loc foarte drag sufletului meu, vorbind din suflet și pentru suflet. La invitația doamnei Alina Blaj, am poposit în fosta mea clasă din cadrul Liceului Ortodox Sfântul Nicolae Zalău, într-o întâlnire cu tinerii. Pornind de la un cuvânt al vrednicului de pomenire ÎPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei, Marameșului și Sălajului, care afirma într-o predicp la duminica slăbănogului că „păcate putem săvârși singuri dar mântuirea o dobândim numai prin aproapele“, i-am provocat pe tineri la o discuție intitulată „Aproapele, mijloc de mântuire și cale către Hristos“.

După binecuvântarea oferită de Preacucernicul Pr. Claudiu Necita, am demarat dialogul cu o scurtă prezentare în care am expus câteva coordonate generale ale activității mele, vorbind tot odată tinerilor elevi despre sprijinul pe care trebuie să îl acordăm și lucrarea pe care trebuie să o împlinim cu aproapele. Într-o lume din ce în ce mai plină de provocări, tinerii întâmpină multe dificultăți în încercarea de ași găsi un sens al vieții, un scop care să-i motiveze să se bucure de viață, de aceea unul dintre coordonatele esențiale ale discuției a fost acela al scopului, al motivației de a trăi. 

Întâlnire cu elevii școlii sanitare din Bistrița

Astăzi, 28 martie 2017. la invitația părintelui Pop Ioan-Mihai, a colectivului de profesori condus de doamna director Kondor Lucreția și a domnului profesor Kondor Walter și doanei asistent-șef Carmen Muscan, am avut nespusa bucurie de a vorbi elevilor Scoalii Sanitare, Postliceale „Carol Davila” Bistrița.

În cadrul discuției am încercat, alături de Pr. Pop Ioan-Mihai, să punem la inima asistenților medicali un gând menit să-i sensibilizeze și să-i ajute să conștientizeze în chip deplin importanța și semnificația lucrării pe care o vor împlinii alături de medici, preoți, voluntari și restul societății în dorința lor de a sprijinii oamenii suferinzi, dar și în legătură cu respomsabilitatea și jertfelnicia de care sunt chemați în permanență să da dovadă atât în activitatea lor profesională cât și în viața lor de zi cu zi.

Dialogul menit să arate și mai clar importanța sprijinului pe care suntem chemați să îl acordăm aproapelui nostru a început așa cum era și firesc cu o rugăciune, urmată mai apoi de o scurtă prezentare a activității mele de până acum, realizată de părintele Pr. Pop Ioan-Mihai. Discuția desfășurată împreună cu toți elevii unitățiii de învățământ, a fost structurată în două părți, una de expunere a temelor și un dialog cu întrebări și răspunsuri, ambele fiind abordate într-un mod deschis, liber și prietenesc.

Dacă în prima parte discuțiiei, atât eu cât și părintele am împărtășit, viitorilor asistenți medicali o parte din experiența dobândită ca voluntari În cadrul Asociației Alexandru Damian din Cluj, unde am lucrat împreună, pentru susținerea copiilor bolnavi de cancer, respectiv din experiența părintelui dobândită ca asistent medical în cadrul serviciul de salvare ori în cadrul unității de primiri Urgențe Bistrița, despre bucuriile dar și despre încercările Întâmpinate, despre lipsurile sistemului, dar și despre lucrurile care ne-au motivat în permanență să mergem înainte indiferent de obstacolele pe care le întâlneam, despre schimbarea și forța pe care ei o doresc, pot și trebuie să o aducă în sistem,

În partea a doua am avut ocazia de a intra în contact direct cu cei care vor forma corpul asistenților medicali Bistriței de mâine, răspunzând la o serie de întrebări extrem de interesante pe care acești tineri minunați mi le-au adresat. Pornind de la o întrebare a părintelui Ioan legată de importanța îngrijirii propriului trup, am arătat asistenților medicali că pentru ai putea ajuta pe alții cu succes trebuie ca mai întâi noi înșine să fim sănătoși și să ducem o viață echilibrată. Întotdeauna atunci când un asistent medical solicită pacientului să urmeze o dietă sănătoasă, să se odihnească, să își urmeze tratamentul, trebuie el însuși să fie un exemplu pentru pacienți prin propriul stil de viață.

După această întrebare au fost abordate diverse teme, începând cu perioada școlară, descoperirea vocației teologice, începutul perioadei de voluntariat, activitate publicistică, pasiuni, raportarea la viață și la cei din jur și multe alte teme.

În dorința de a împărtăși cu voi toți această bucurie trăită alături de tinerii asistenți medicali bistrițeni, îndată după rugăciune și prezentarea părintelui, am solicitat acordul celor prezenți pentru a înregistra integral discuția.

Chiar dacă, ulterior discuției, am descoperit cu părere de rău, faptul că datorită unor probleme tehnice neașteptate, nu am reușit să captez decât prima parte a conversației, circa 45 de minute, sunt sigur că aceasta va rămâne mereu în inimile noastre, a celor ce am fost de față și sper să dea un rod cât mai bun, doresc să mulțumesc părintelui pentru recomandare, doamnei directoare și întregului corp profesoral pentru invitație, elevilor pentru bucuria și răbdarea de a fi împărtășit împreună emoția acestei întâlniri și întregului personal al instituții de învățământ pentru toate eforturile depuse în a ne primi cât mai bine, asigurându-ne de toată dragostea și jertfelnicia lor.

În încheierea acestui articol, pentru a vă face părtași la bucuria noastră, spre vestirea lui Hristos și folosul tuturor, atașez înregistrarea cu prima parte a dialogului nostru și o serie de instantanee surprinse de domnul Viorel Florescu, pe parcursul discuției. De asemenea țin să adresez sincere mulțumiri atât domnului Florescu cât și domnului Gheorghe Varodi pentru ajutorul acordat cu transportul pe ruta Zalău-Bistrița și retur.

 

Concert caritabil de succes

concert-julia

„Muzica răscolește toate sentimentele; și, ca și după o furtună, sufletul, liniștindu-se, devine mai bun, mai îngăduitor, mai nobil“ - Vasile Conta

As dori sa incep ziua cu cateva multumiri sincere adresate tuturor artistilor, prietenilor, partenerilor si Salajenilor care au fost alaturi de Julia (Iulia Beatrice Mizgai) in cadrul concertului de aseara. Va multumim pentru solidaritate, dragoste si jertfelnicie. Speram din suflet ca am reusit sa transmitem emotia si dragostea pe care Dumnezeu ne-a sadit-o in suflet si sa-i aratam Juliei ca o iubim si ca nu e singura. Va anuntam ca in urma evenimentului de ieri s-au strans aproximativ 10 000 de ron si incepand de azi Julia va incepe tratamentul. In curand speram sa obținem și un număr de sms. Va tinem la curent cu toate vestile de indata ce le vom primii. Pana atunci insa vreau sa multumesc tuturor pentru o seara minunata in care am trait un amalgam de emotii, in care m-am bucurat de multa muzica buna si oameni frumosi. Multumiri speciale tenorului si prietenului Sergiu Chirila pentru invitatie si lui Roman Darius, pentru efortul depus si sprijinul acordat. A fost o mare onoare sa fiu pe aceeasi scena alaturi de oameni frumosi ca Sergiu Chirila, Ariana Puie, Ciprian Ghiurco, Maria Tempfli , soti Camelia si Florin Ţârlea si de carismaticii prezentatori Adina Puscas (Hora TV) si Adrian Lungu (Salajeanul TV) Felicitari tuturor si Slava lui Dumnezeu si multumiri pentru toate!

În încheiere mulțumc încă odată tuturor Sălăjenilor prezenți ce au dorit să fie alături de Julia, minunaților artiști ce și-au pus talentul, munca și sensibilitatea în slujba speranței dorind să dăruiască o șansă tinerei Julia, sponsorilor, asociațiilor și instituțiilor ce sau alăturat acestui demers și partenerilor media ce ne-au fost alături. Va multumesc inca odata pentru o seara minunata, a fost o onoare pentru mine sa va cunosc, sa fim pe aceeasi scena si va multumesc tuturor pentru prietenia si sustinerea acordata! 

Ca semn al recunoștiței noastre vă oferim un surt reportaj, despre concertul de ieri, realizat de echipa Salajeanul tv. Le mulțumim domnilor Cristina Pop și Ionuț Ianchiș, pentru faptul că au fost alături de noi și de Julia întro seară atât de minunată! 

Vizitatori

45.3%Romania Romania
10.4%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
9.3%United States United States
8.1%Germany Germany
6.9%Italy Italy
5.8%United Kingdom United Kingdom
3.4%Spain Spain
2.3%Canada Canada
1.1%Ukraine Ukraine
1.1%France France

Yesterday: 4
Last Week: 14
This Month: 56
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor