logo_special_olympics

Zilele acestea se desfășoară la Zalău etapa județeană a celei de a-V-a ediție a Olimpiadei pentru persoane cu dizablități „Special Olympics“ Evenimentul desfășurat sub organizarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj, Direcției de Asistență Socială Comunitară Zalău,a Direcției pentru Sport Sălaj, Asociația Prader Willi din România, Fundația “Acasă” Zalău și Asociația Caritas Catolica – CICPD Zalău. se va desfășura la fosta Școală Specială nr.13 din Zalău, marți 1 iunie anul curent și va reuni aproximativ 70 de copii și tineri cu dizabilități.

Conform regulilor concurenții pot lua pare la un număr de până la 3 probe. Acestea constând în alergare pe diferite distanțe, aruncarea mingii de oină, baschet- abilitați individuale (aruncare la coșul de baschet), tenis de masă și abilitați individuale (duble pe paletă)

Acest eveniment sportiv își propune să arate opiniei publice că indiferent de dizabilitatea pe care o au tinerii cu handicap iubesc mișcarea și vor să ducă o viață normală, integrându-se în societate și bucurându-se din plin de viață.

Câștigătorii fazei județene vor participa mai apoi la faza zonală, națională și internațională.