Luni 22 Ianuarie 2018
Text Size

ore-pentru-viata-ion-minulescuSăptămâna premergătoare praznicului Buneivestiri este una extrem de frumoasă în care fiecare dintre noi având în suflet exemplul Maicii Domnului, care a acceptat să-l nască pe Hristos în ciuda faptului că nu știa cum se va împlinii o Taină că aceasta de vreme ce ea nu știa de bărbat, încercăm și noi să prețuim și să apărăm viață, devenind de vocea copiilor ne născuți și un sprijin pentru toți tinerii și în special pentru viitoarele mame care sunt în criză de sarcină.
 
La invitația prietenului și colegului Alin Bolboașă-Șofaru, profesor de religie în cadrul Colegiului Național Ion Minulescu din Slatina, jud. Olt, am acceptat cu mare bucurie să iau parte la niște ore atipice, realizate prin intermediul tehnicii  moderne, ore prin care ne propunem să Informăm, să sensibilizăm și să ajutăm să înțeleagă cu adevărat importanța darului vieții.
 
70% dintre avorturile efectuate la nivel global se datorează în primul rând lipsei de informare, susținere și îndrumare de care mamele au atâta nevoie, mai ales dacă sarcină are loc la o vârstă fragedă și fără a avea o relație sigură, un job sau susținerea familiei.
 
De aceea marșul pentru viață de anul acesta, se axează în mod special pe sprijinul și susținerea pe care fiecare dintre noi le putem oferii mamei și copilului.   
 Tineri și adulți din peste 120 de orașe, din România și Republica Moldova au acceptat să se unească întrun singur cuget și glas, devenind voce a copiilor ne născuți și susținători ai tinerilor mame.
 
Pentru că școala și biserica sunt două elemente covârșitoare în creșterea, educarea și dezvoltarea fiecărui tânăr, completând educația și valorile primite în familie, pe parcursul întregii săptămâni voi încerca împreună cu Alin să punem în sufletele elevilor un gând bun despre bucuriile vieții, despre responsabilitatea unei relații și a unei sarcini, despre problemele, dificultățile dar și rezolvările ce pot apărea în situația curentă și despre pericolele și traumele aduse de un avort atât în viața societății cât mai ales în viața tinerilor implicați în mod direct în procedura de avort.
 
 Tinerii sunt cei care vor forma și conduce lumea de mâine și împreună, plini de curaj putem zidi o lume mai bună, dar pentru a face acest lucru trebuie înainte de toate să ne prețuim copiii, tinerii, adolescenții și să le arătăm că fiecare din ei este neprețuit înaintea lui Dumnezeu, că El lucrează, a lucrat și va lucra pururea prin uameni și că acum e rândul nostru să devenim unelte ale Dumnezeirii și apărători ai vieții și ai lumii în care trăim.
 
Până în prezent în cadrul acestei proiectului am stat de vorbă cu elevi ai claselor a-IX-a și a- XII-a Și aș dorii în mod expres să le mulțumesc pentru prietenie, pentru răbdare, emoți și toate gândurile bune pe care vi-l transmis atât în timpul orelor cat și în discuțiile de după încheierea activității Mă bucur mult că am avut ocazia să îi cunosc, să împărtășim emoții, sentimente și experiențe de viață.Aștept cu nerăbdare toate întrebările și gândurile lor, promițând să răspund fiecăruia cât mai curând posibil.
 
Acum sunt în așteptarea unui noi ore, Urmează să stau de vorbă cu alți elevi și sunt convins că voi descoperi și mai mulți tineri frumoși alături de care să mă bucur de dragostea și lucrarea lui Dumnezeu și de darul vieții. Cu toate acestea înainte de începutul orei am vrut să împărtășesc cu voi toți măcar în parte bucuria din ultimele zile și promit ca la final de proiect să adaug și mai multe fotografii și gânduri.
 
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru toate, adresez mulțumiri către Alin și conducerii instituției de învățământ pentru șansa de a fi implicat în acest proiect și mai ales elevilor pentru răbdare, deschidere, dragoste și gândul bun și vă îndemn încă odată să fiți alături de noi Sâmbătă la marșul pentru viață.
 
Bucurați vă din plin de viață, dați tot ceea ce aveți mai bun și acceptați să deveniți mâinile întinse a lui Dumnezeu către mamă și copiii. Spunți DA vieții și NU avortului.

Vizitatori

45.3%Romania Romania
10.4%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
9.3%United States United States
8.1%Germany Germany
6.9%Italy Italy
5.8%United Kingdom United Kingdom
3.4%Spain Spain
2.3%Canada Canada
1.1%Ukraine Ukraine
1.1%France France

Yesterday: 4
Last Week: 14
This Month: 56
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor