Luni 22 Ianuarie 2018
Text Size

sergiu varodiSergiu-Ovidiu Varodi este un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Rghin, plin de viață, iubitor al artei și a frumosului, pasionat de fotografie, călătorii, imagine și de tradițiile poporului român. Până în primăvara anului 2013 a dus o viață foarte activă practicând basket-ul și activând ca membru în trei ansambluri populare, bucurându-se de cei dragi și de sustinerea colegilor. Totul s-a schimbat însă în primăvara acelui an, când Sergiu a fost diagnosticat cu Leucemie Acută Limfoblastică.


După ce a urmat tratamentul în țară la clinici din Tg. Mureș și Cluj-Napoca, Sergiu a învins boala și începuse activitatea de voluntar, încurajând și alți copii, tineri și părinți aflați în aceeași situație. Din păcate la analizele făcute în luna februrie medicii de la Cluj i-au comunicat lui Sergiu că există suspiciunea unei recidive a bolii și că ar fi recomandat un transplant medular. De asemenea datorită tratamentului citostatic, Sergiu a făcut o necroze la ambii genunchi.

Datorită numărului mare de pacienți aflați pe lista de așteptare pentru transplant, a numărului redus de camere sterile și a pericolului mare de infecții intraspitalicești, părinții lui Sergiu au decis să apeleze la clinici din străinătate. Două clinici italiene au acceptat să se ocupe de Sergiu. Acesta a refăcut analizele și actualmente suntem în așteptarea unui răspuns mai precis. Pe lângă tratamentul pentru leucemie, tânărul reghinean va necesita o serie de analize și verificări privitoare la necrozele de la genunchi și dacă medicii italieni vor recomanda acest lucru se va recurge la o protezare a genunchilor.

Deoarece costurile transplantului și a tratamentului pre și post transplant sunt mult prea mari pentru familia lui Sergiu (între 145-200 000 de euro), prieteni, colegi și apropiați ai familiei au pus bazele unui eveniment caritabil la care vor lua parte tinere talente locale, artiști consacrați, precum și foști concurenți de la MasterChef și Chfi la cuțite  care vor găti în scop caritabil pentru al ajuta pe Sergiu. Evemimentul va avea loc duminică 23 aprilie 2017 de la ora 13 la Hotel Restaurant Monte Carlo din Reghin.

Dacă analizele vor fi bune și vor infirma necesitatea transplantului medular. banii strânși în urma evenimentului caritabil vor fi utilizați pentru tratarea necrozelor și achiziționarea protezelor de la genunchi ce urmează să fie montate la o colinică din Torino.

În încheierea acestui articol, vă oferim un scurt reportaj realizat de echipa Jurnal de Reghin.

De asemenea vă atașez și afișul evenimentului:

afis eveniment caritabil sergiu varodi

 

Toți aceea care doresc să îl ajute pe Sergiu o pot face fie prin prezența la concert sau prin depunerea de numerar în contul

RO50 RZBR 0000 0600 1626 8915 deschis la RAIFFEISEN BANK Titular SERGIU OVIDIU VARODI

Vă așteptăm la concert, împreună îl salvăm pe Sergiu!

Vizitatori

45.3%Romania Romania
10.4%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
9.3%United States United States
8.1%Germany Germany
6.9%Italy Italy
5.8%United Kingdom United Kingdom
3.4%Spain Spain
2.3%Canada Canada
1.1%Ukraine Ukraine
1.1%France France

Yesterday: 4
Last Week: 14
This Month: 56
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor