Vineri 19 Ianuarie 2018
Text Size

crucea-rosie

Crucea Roșie Română se implică în numeroase campanii și activități caritabile ori de informare punându-și toată strădania în slujba celor din jur și a celor care au nevoie de dragostea, jertfa, prietenia nostru. Primul meu contact cu voluntarii Crucii Roși a avut loc în 15 octombrie 2009 atunci când Gabriel Chiș, un tânăr elev de clasa a-XII-a foarte implicat și dornic să ajute. Deși mai avea la activ și alte proiecte de voluntariat la Crucea Roșie și Cpeca (structura teritoriala a Agenției Naționale Antidrog), Gabi a venit atunci la grupul de suport pentru persoane cu dizabilități a fundației Caritas spunându-ne că vrea să devină voluntar și acolo.

În scurtă vreme eu și Gabi am devenit foarte apropiați. Chiar dacă la prima vedere Gabi pare a fi glumeț și neastâmpărat în sinea lui este o fire foarte sensibilă, prietenoasă, dornică să se implice, să facă mai mult pentru toți cei care au nevoie de sprijinul nostru. Fiind voluntar Crucea Roșie, Caritas, Antidrog, Anti fumat, etc el face toate acestea nu spre a fi lăudat, răsplătit ori admirat, nici măcar de la Dumnezeu nu așteaptă răsplată căci spune că tot ceea ce face e firesc, simplu și normal, e firesc și normal tot c singura lui dorință este ca tatăl lui care îl veghează neîncetat dintre îngeri, văzând toate acestea să fie mândru de el. Nu ii place să fie lăudat dar i-am cerut permisiunea de a scrie aceste rânduri despre el tocmai pentru eu consider că binele trebuie pus înaintea tuturor ca văzând faptele cele bune să ia aminte încercând și ei a le împlinii.

gabi_si_iulia

 

Aflasem multe de la Gabi despre cei de la Crucea Roșie și de aceea m-am bucurat foarte mult atunci când ni-s-au alăturat în campania Famisaj „Alegerea Ta….. Viața Ta“. joia trecută la întâlnirea despre integrarea persoanelor cu dizabilități în societate, am vorbit sincer despre crucea ce mi-a fost dată, despre ceea ce înseamnă o persoană cu dizabilități, nevoia de integrare și dorința lor de a duce o viață normală. Spre bucuria mea mesajul a ajuns acolo unde trebuie și am început să vorbim sincer și deschis, doamna Laura de la Crucea Roșie fiind prima care a luat cuvântul după aceea, dorind a da mai mult curaj tinerilor ce erau de față să intervină. Unii din ei au făcut-o atunci pe loc alții însă mi-au împărtășit impresiile lor după aceea.

Tot atunci am cunoscut-o pe Iulia Ciocan o altă voluntară a Crucii Roșii ce era de față și la a cărui suflet se pare că am ajuns prin cuvintele ce mi-au fost date a le grăi din darul Celui Preabun și care au căzut asemenea sămânței în pământ bun dând rod. Primele roade le-am văzut a doua zi când Iulia mi-a oferit prietenia ei dar și câteva rânduri izvorâte din suflet și așternute pe blogul ei personal ce le voi împărtăși cu frățiile voastre căci deși nu sunt vrednic de cuvinte ca acestea știu că sunt sincere și mi-au adus bucurie multă, pentru care dau Slavă lui Dumnezeu prin lucrarea căruia se săvârșesc toate cele bune.

Acestea însă sunt doar o parte din surprizele pregătite pentru mine de Gabi și Iulia și colectivul de la Crucea Roșie căci la numai câteva zile după întâlnirea de la Famisaj, ieri am fost invitat de către ei să particip la un proiect prin care Crucea Roșie cu sprijinul unor oameni de suflet au dorit să facă o bucurie celor ce sunt frați prea mici ai lui Hristos ce au nevoie de dragostea și jertfa noastră.

Deși gestul lor m-a bucurat enorm considerându-l un gest nobil și frumos la început am ezitat, propunându-le să ofere darul lor cuiva care are mai mare nevoie de ajutorul lor. Dar mai apoi văzând dragostea lor și că se tulburaseră că nu le sunt alături, cu îngăduința părinților am decis să îi urmez.

Nu am făcut aceasta pentru că aș fi vrut să cumpăr ceva ori aș fi foarte pasionat de cumpărături căci sincer vă spun era prima oară când eram pus să cumpăr ceva singur și nici nu știam ce să iau dar am acceptat de dragul lor bucurându-mă deplin de comuniunea cu cei prezenți. Am acceptat să fiu atunci alături de acei copii pentru că consider că activitatea celor de la Crucea Roșie trebuie susținută și preluată . Prin proiectele lor Anti SIDA, TBC, Antidrog, etc dar și prin sprijiul pe care îl oferă celor din jur: bătrâni, copii orfani, bolnavi, etc, acești oameni deosebiți reușesc să aducă un zâmbet pe chipul celor întristați, încercați sau lipsiți. Tocmai de aceea pentru că eu cred cu tărie în necesitatea și importanța acțiunilor pe care ei le realizează am acceptat să îi însoțesc.

Pentru mine e mai puțin important ce sau cât au cumpărat acei copilași, lumina de pe chipul lor când știau că cineva le-a făcut un dar și împlinirea ce o vedeam în sufletele și chipurile voluntarilor conștienți că au făcut ceva bun, mi-a umplut și mie sufletul de bucurie și lumină, mulțumind lui Dumnezeu că mai există oameni care iubind vor să ajute cu jertfelnice.

Deși nu mă pot alătura acțiunilor Crucii Roși din pricina crucii ce mi-a fost dăruită de Hristos sunt cu tot sufletul alături de acest colectiv minunat pentru că fac lucruri frumoase demne de a fi cunoscute, luate ca exemplu și continuate în viața personală a fiecăruia din noi. Pentru moment în cazul meu voluntariatul implică pe lângă dorința mea și disponibilitatea jertfească de a face bine și un efort din partea celorlalți care se ostenesc să mă urce și să mă coboare patru etaje și de aceea uneori nu pot să particip la toate activitățile sau campaniile la care aș dori și nu pot mereu să fiu acolo unde mă cheamă sufletul dar totuși nădăjduiesc că întro zi prin lucrarea minunată a lui Hristos voi putea să îmi urmez deplin chemarea continuând lucrarea acestor oameni minunați, aducând o rază de lumină, pace și bucurie pe chipurile și în sufletele tuturor celor aflați în suferință a celor închiși, bolnavi întristați, săraci, lipsiți sau împovărați de singurătate, oferind tuturor, o mână de ajutor, un cuvânt bun și un strop din dragostea și lumina lui Hristos.

Vizitatori

45.4%Romania Romania
12.5%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
7.9%Italy Italy
6.8%United States United States
6.8%Germany Germany
4.5%United Kingdom United Kingdom
4.5%Spain Spain
2.2%Canada Canada
1.1%Portugal Portugal
1.1%Ukraine Ukraine

Today: 2
Yesterday: 2
This Week: 10
Last Week: 27
This Month: 50
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor