Vineri 19 Ianuarie 2018
Text Size

Acum câteva zile am văzut datorită bunului meu duhovnic și a lui Laurențiu Dumitru un sublim documentar despre Mănăstirea Bănceni. Această mănăstire aflată în Ucraina la 7 kilometri de granița cu România este un lăcaș românesc ce adăpostește 90 de frați cu toții fiind păstoriți de Preacuviosul Părinte Stareț Mihail.

Deși filmul pare inițial un film cu caracter religios nu este neapărat așa, documentarul realizat de rusi nu face defapt decât să ne prezinte viața în sublima-i simplitate dar și strădania pe care acest bun părinte o depune spre slujirea celor din jur.

Aceasta pentru ca Blândul Părinte Mihail îngrijește 140 de orfani și mulți bolnavi împărtășind tuturor dragostea lui Hristos, bucurându-se totodată de frumusețea vieții. Filmul conține multe secvențe impresionante dar finalul este un apel cutremurător o chemare pe care acei copii ne-o adresează în a ne bucura de viață din plin, fiind mai buni și mai apropiați de Cer, de Credință și de Hristos, Cel pe care ei îl simt atât de aproape. Se spune că nu există oameni răi ci doar oameni ce trebuie treziți și de aceea copii trag în fiecare zi clopotele cu toată ființa lor pentru a ne trezi și a ne aduce la Hristos. Chiar dacă unii din ei nici măcar nu au mâini, aceasta nu îi oprește, ei vor cu orice preț să ne trezească. Să nu lăsăm strădania lor fără de rod ci alergând la Hristos să-i mulțumim pentru lucrarea minunată pe care o face în acest binecuvântat colț de Rai prin părintele Mihail și prin îngerii ce s-au coborât de lângă Hristos aici pe pământ pentru a ne înălța odată cu ei la viața veșnică.

Sper să vă placă cel puțin la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie, le mulțumesc din suflet părintelui și lui Laurențiu și aștept cu nerăbdare să vad ce efect va avea asupra voastră și ce opinii aveți.
Nu în ultimul rând as vrea îi mulțumesc Părintelui Mihail și lui Dumnezeu pentru lucrarea cea vie pe care o face prin Biserica Sa.

Actualizare 16.04.2012 Hristos a înviat! În urmă cu mai bine de un an am avut bucuria sfânta de a vă pune înainte un film făcut de ruși despre Mănăstirea Bănceni din Ucraina și despre Pr Mihail Jar (Arhimandritul Longhin). Acum în Sfânta zi de Paște am nespusa bucurie de a împărții cu voi un reportaj despre aceeasi lucrare făcut de data asta de jurnaliștii români de la Realitatea TV și difuzat în cadrul emisiunii „Reporterii realității"

Nu am cuvinte să mulțumesc lui Dumnezeu pentru lucrarea Lui Sfntă și minununată pe care o face prin acest preot și echipei realizatoare de la Realitatea TV care în ciuda goanei permanente pentru rating și audiență specifice mass-mediei, macar acum în perioada Sf.Paști au decis să ofere lumii ceva folositor sufletului.i

Actualizare 16.11.2012 Căutând câteva informații despre Mănăstirea Bănceni am avvut bucuria să aflu de curând că Arhimandritul Longhin (Pr. Mihail Jar) a fost așezat de Dumnezeu în treapta Arhierească, fiind hirotonit Episcop Vicar de Cernăuți și Bănceni la data de 24 mai 2012 de către însuși ÎPS Vladimir, Mitropolitul Kievului și a întregii Ucraine.

În cele ce urmează îmi revine nespusa bucurie de a vă pune înainte un fragment din Liturghia Arhierească săvârșită la Mănăstirea „Sf. Pantelimon" Kiev unde a avut loc hirotonirea în treapta de episcop a Arhim. Longhin (Mihail Jar), stareţul Mănăstirii „Înălţarea Domnului", Bănceni, regiunea Cernăuţi. La Liturhie a luat parte un sobor de Arhierei, preoți și diaconi aalături de un număr mare de credincioși.


Închei această actualizare cu oferindu-vă și câteva detalii biografice despre noul Episcop:

ps longhin jarEpiscopul Longhin (Mihail Jar) s-a născut în anul 1965 în raionul Herţa, regiunea Cernăuţi, Ucraina. A absolvit Seminarul Teologic din Chişinău cu sediul la Mănăstirea Noul-Neamţ, apoi Facultatea de Teologie din Cernăuţi. Din anul 1986 este tuns monah, apoi în anul 1990 hirotonit şi numit stareţ al Mănăstirii Bănceni. În scurt timp părintele a înălţat un deosebit complex monahal cu două mănăstiri, una de călugări și una de maici ce cuprinde un așezământ pentru copii săraci, orfani, bolnavi sau cu dizailități. Mănăstirea ce a primit recent titlul de Lavră, adăpostește circa 400 de copii care prin Darul lui Dumnezeu, strădania PS Episcop Longhin și a celorlalți monhi, ori a credincioșilor milostivi, dispun de tot ceea ce au nevoie pentru viata de zi cu zi.

Întru mulți și binecuvântați ani Prea Sfințite Părinte!

Vizitatori

45.4%Romania Romania
12.5%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
7.9%Italy Italy
6.8%United States United States
6.8%Germany Germany
4.5%United Kingdom United Kingdom
4.5%Spain Spain
2.2%Canada Canada
1.1%Portugal Portugal
1.1%Ukraine Ukraine

Today: 2
Yesterday: 2
This Week: 10
Last Week: 27
This Month: 50
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor