Luni 22 Ianuarie 2018
Text Size

Astăzi, 28 martie 2017. la invitația părintelui Pop Ioan-Mihai, a colectivului de profesori condus de doamna director Kondor Lucreția și a domnului profesor Kondor Walter și doanei asistent-șef Carmen Muscan, am avut nespusa bucurie de a vorbi elevilor Scoalii Sanitare, Postliceale „Carol Davila” Bistrița.

În cadrul discuției am încercat, alături de Pr. Pop Ioan-Mihai, să punem la inima asistenților medicali un gând menit să-i sensibilizeze și să-i ajute să conștientizeze în chip deplin importanța și semnificația lucrării pe care o vor împlinii alături de medici, preoți, voluntari și restul societății în dorința lor de a sprijinii oamenii suferinzi, dar și în legătură cu respomsabilitatea și jertfelnicia de care sunt chemați în permanență să da dovadă atât în activitatea lor profesională cât și în viața lor de zi cu zi.

Dialogul menit să arate și mai clar importanța sprijinului pe care suntem chemați să îl acordăm aproapelui nostru a început așa cum era și firesc cu o rugăciune, urmată mai apoi de o scurtă prezentare a activității mele de până acum, realizată de părintele Pr. Pop Ioan-Mihai. Discuția desfășurată împreună cu toți elevii unitățiii de învățământ, a fost structurată în două părți, una de expunere a temelor și un dialog cu întrebări și răspunsuri, ambele fiind abordate într-un mod deschis, liber și prietenesc.

Dacă în prima parte discuțiiei, atât eu cât și părintele am împărtășit, viitorilor asistenți medicali o parte din experiența dobândită ca voluntari În cadrul Asociației Alexandru Damian din Cluj, unde am lucrat împreună, pentru susținerea copiilor bolnavi de cancer, respectiv din experiența părintelui dobândită ca asistent medical în cadrul serviciul de salvare ori în cadrul unității de primiri Urgențe Bistrița, despre bucuriile dar și despre încercările Întâmpinate, despre lipsurile sistemului, dar și despre lucrurile care ne-au motivat în permanență să mergem înainte indiferent de obstacolele pe care le întâlneam, despre schimbarea și forța pe care ei o doresc, pot și trebuie să o aducă în sistem,

În partea a doua am avut ocazia de a intra în contact direct cu cei care vor forma corpul asistenților medicali Bistriței de mâine, răspunzând la o serie de întrebări extrem de interesante pe care acești tineri minunați mi le-au adresat. Pornind de la o întrebare a părintelui Ioan legată de importanța îngrijirii propriului trup, am arătat asistenților medicali că pentru ai putea ajuta pe alții cu succes trebuie ca mai întâi noi înșine să fim sănătoși și să ducem o viață echilibrată. Întotdeauna atunci când un asistent medical solicită pacientului să urmeze o dietă sănătoasă, să se odihnească, să își urmeze tratamentul, trebuie el însuși să fie un exemplu pentru pacienți prin propriul stil de viață.

După această întrebare au fost abordate diverse teme, începând cu perioada școlară, descoperirea vocației teologice, începutul perioadei de voluntariat, activitate publicistică, pasiuni, raportarea la viață și la cei din jur și multe alte teme.

În dorința de a împărtăși cu voi toți această bucurie trăită alături de tinerii asistenți medicali bistrițeni, îndată după rugăciune și prezentarea părintelui, am solicitat acordul celor prezenți pentru a înregistra integral discuția.

Chiar dacă, ulterior discuției, am descoperit cu părere de rău, faptul că datorită unor probleme tehnice neașteptate, nu am reușit să captez decât prima parte a conversației, circa 45 de minute, sunt sigur că aceasta va rămâne mereu în inimile noastre, a celor ce am fost de față și sper să dea un rod cât mai bun, doresc să mulțumesc părintelui pentru recomandare, doamnei directoare și întregului corp profesoral pentru invitație, elevilor pentru bucuria și răbdarea de a fi împărtășit împreună emoția acestei întâlniri și întregului personal al instituții de învățământ pentru toate eforturile depuse în a ne primi cât mai bine, asigurându-ne de toată dragostea și jertfelnicia lor.

În încheierea acestui articol, pentru a vă face părtași la bucuria noastră, spre vestirea lui Hristos și folosul tuturor, atașez înregistrarea cu prima parte a dialogului nostru și o serie de instantanee surprinse de domnul Viorel Florescu, pe parcursul discuției. De asemenea țin să adresez sincere mulțumiri atât domnului Florescu cât și domnului Gheorghe Varodi pentru ajutorul acordat cu transportul pe ruta Zalău-Bistrița și retur.

 

Vizitatori

45.3%Romania Romania
10.4%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
9.3%United States United States
8.1%Germany Germany
6.9%Italy Italy
5.8%United Kingdom United Kingdom
3.4%Spain Spain
2.3%Canada Canada
1.1%Ukraine Ukraine
1.1%France France

Yesterday: 4
Last Week: 14
This Month: 56
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor