Vineri 19 Ianuarie 2018
Text Size

Una din recentele bucurii pe care Dumnezeu mi-a îngăduit a le dobândi este primul drum făcut alături de familia mea la Sibiu. Deși a fost un drum lung (250 de km de la Zalău, 4 ore de mers) a fost foarte plăcut pentru că i-am avut alături pe cei dragi și pe preaiubitul meu părinte duhovnic un om foarte drag sufletului meu, ce îmi stă alături de fiecare dată când mă aflu întrun moment important al vieții mele și despre care afirm de fiecare dată când vorbesc de dânsul că este „îngerul meu păzitor“.

Încă de la sosirea în facultate am simțit că pășesc întrun mediu foarte cald, prietenos și duhovnicesc iar acest sentiment cred că se datora călduroasei primiri pe care Pr. Prof. Constantin Necula ne-a oferit-o, bucurându-mă încă de la început de o caldă binecuvântare.

 

Am avut apoi bucuria de a vizita capela facultății, ce m-a impresionat prin vechimea și arhitectura ei, părându-mi-se pentru o clipă că mă aflu într-una din străvechile mănăstiri moldave. După ce am făcut alături de bunul meu părinte duhovnicesc o scurtă rugăciune, cântându-i apoi Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Hristos mi-a îngăduit a cunoaște o parte din colectivul de profesori ce mă vor călăuzii în următorii 4 ani în încercarea de a înțelege Tainele cele mai presus de fire ale mântuirii, dobândind înțelepciunea cea ziditoare de suflet. Lucrarea minunată a lui Hristos nu s-a încheiat însă aici căci printre altele mi-a fos îngăduit de către Bunul și Milostivul Dumnezeu a mă bucura și de o arhierească binecuvântare și un cuvânt ziditor din partea IPS Laurențiu, Mitropolitul Transilvaniei și Decan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna“ din Sibiu. După ce am îndeplinit toate formalitățile de înscriere, am avut bucuria de al revedea pe părintele Necula care m-a îmbrățișat din nou cu aceeași căldură și bucurie sufletească.

Pentru că se cuvine a aduce mulțumire și slavă lui Dumnezeu pentru toate cele ce ne sunt îngăduite a le împlinii, de îndată ce am implinit toate câte erau de trebuință, am plecat spre Catedrala Mitropolitană unde am rostit o rugăciune mulțumind lui Hristos pentru nemăsurata Sa bunătate, închinându-ne pentru câteva la racla cu Sfinte Moaște ce se afla în acest sfânt locaș.

Spre bucuria mea mi-a fost îngăduit a mă închina din Mila și Darul lui Hristos și înaintea unor părticele din trupul Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, ocrotitorul Eghinei și Mitropolit de Pentapole, un Sfânt Ierarh foarte drag sufletului meu, precum și înaintea unui fragment din Lemnul Sfintei și de Viață Făcătoarei Cruci.

Darurile pe care Hristos mi-le-a îngăduit în acea zi nu se încheie însă aici căci în aceeași zi în drumul spre casă ne-am oprit la Râpa Robilor de la Aiud, locul unde sute sau chiar mii de oameni și-au pus viața pentru libertate, neam, credință și țară, răbdând grele chinuri în închisorile comuniste. Însă despre cele ce mi-au fost date a le vedea acolo și despre trăirile pe care le-am avut vă voi relata într-una din postările viitoare.

Acesta a fost însă doar primul dintre frumoasele drumuri ce îmi stau înainte în minunații ani ai studenției.

Vizitatori

45.4%Romania Romania
12.5%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
7.9%Italy Italy
6.8%United States United States
6.8%Germany Germany
4.5%United Kingdom United Kingdom
4.5%Spain Spain
2.2%Canada Canada
1.1%Portugal Portugal
1.1%Ukraine Ukraine

Today: 2
Yesterday: 2
This Week: 10
Last Week: 27
This Month: 50
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor