Vineri 19 Ianuarie 2018
Text Size

La numai câteva zile distanță față de primul meu drum pe meleaguri Sibiene, m-am întors alături de părinții și fratele meu în acest frumos oraș, cu sufletul plin de emoții pentru a susține probele de admitere. Am ajuns acolo pe 20 iulie chiar la prăznuirea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.

A doua zi dis de dimineață alături de alți 151 de tineri m-am prezentat la examen plin de emoții dar nădăjduind în Hristos, Cel ce ne chemase acolo pentru a ne arăta Tainele Cele Dătătoare de Viață. Așa cum era și firesc totul început cu o rugăciune prin care am cerut Bunului și  Milostivului Dumnezeu, alături de preoții și profesorii prezenți să trimită peste noi Darurile Preasfântului Său Duh, luminându-ne mintea și sufletul.

După acest duhovnicesc moment a urmat un cuvânt de suflet a Pr Prof. Constantin Necula, care dorind a ne alunga emoțiile ne-a spus blând și iubitor „Fraților nu vă speriați, este doar un examen psihologic, fiți sinceri cu voi înșivă și nu vă temeți de ați greșit căci lumea nu se sfârșește aici căci am privit dimineață în înaltul Cerului și n-am văzut încă Semnul  Fiului Omului și iată încă mai avem vreme de pocăință“ Apoi primind o părintească binecuvântare și o îmbrățișare caldă din partea dânsului am început examenul fericit. Au urmat apoi probele de canto și interviul din religie la care fiecare din noi s-a străduit după măsura Darului lui Hristos să mărturisească cele știute fără a îngropa talanții ori a pune lumina sub obroc.

După examene am plecat fericit mulțumind lui Dumnezeu pentru toate, să vizitez puțin împrejurimile, am vizitat grădina zoologică și Păltinișul apoi m-am întors la facultate bucurându-mă alături de cei câțiva colegi de seminar, ce îmi vor sta alături și în anii de studenție. Ne-am bucurat cu toții mulțumind lui Dumnezeu că am trecut și de această treaptă a vieții noastre.

Însă adevărata și deplina bucurie am simțit-o abia miercuri 22 iulie odată cu afișarea rezultatelor când am aflat că am întrat al șaptelea la facultate cu 9.55. După ce m-am stresat vreme de un an de zile făcând tot ce mi-a stat în putință, pentru a învăța, în sfârșit putem să mă bucur de roade, de darul lui Dumnezeu, secerând toate câte am încercat să le fac să încolțească în inima mea.

O bucurie fără de margini m-a cuprins știind că am reușit în sfârșit să-mi împlinesc acest vis, făcând astfel încă un pas spre împlinirea chemării mele. Dar indiferent ce ne oferă viața aceasta nu valorează nimic  dacă nu o vom împărtăși și aproapelui, m-am bucurat că am reușit să intru dar și mai tare m-am bucurat văzând că toți colegii mei au intrat si ei la buget făcând astfel cinste școlii noastre de suflet Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfinții Trei Ierarhi”  Zalău.

Așa cum spuneam o bucurie nu valorează nimic dacă nu avem cu cine să o împărtășim și tocmai de aceea primul lucru pe care l-am făcut de îndată ce am aflat rezultatele, după o rugăciune, a fost să îmi sun duhovnicul mulțumindu-i că mi-a stat alături cu rugăciunile lui, anunțând apoi rudele, prietenii și frații de suflet, adormind abia foarte târziu în noapte.

Am hotărât a împărtăși acestea cu voi nu fiind că voiesc a mă lăuda căci nu am pentru ce, toate s-au făcut cu, prin și de către Hristos, eu fiind doar nevrednicul Său rob, ci pentru că voiesc a scoate în evidență altceva, că de fiecare dată când crezi cu tărie în visul tău, ai nădejde în Dumnezeu și faci tot ce îți stă în putință, punându-ți viața în mâinile lui Dumnezeu, nimic nu îți va sta împotrivă și vei ajunge să împlinești lucruri la care nici nu ai fi visat.

Cine ar fi crezut în urmă cu 5 ani că eu voi face seminarul, că voi ajunge întro zi student la Sibiu și că îmi va fi îngăduit cândva a face acești frumoși pași spre împlinirea făgăduințe-i făcute înaintea Maicii Sfinte și a Fiului Ei, cu inima curată a unui copil la numai 10-11 ani când am făgăduit să îi slujesc în fiecare clipă cu tot sufletul meu, slujind Bisericii și aproapelui cu dragoste și jertfelnicie? Iată cât de minunate sunt lucrările lui Dumnezeu cu noi, chiar dacă nu știu dacă voi fi vreodată vrednic de împlinirea chemării ce mi-a fost dată, chiar dacă nu știu dacă voi fi vreodată hirotonit ca preot asta nu îmi știrbește nădejdea, încrederea, credința și dorința de a sluji tuturor, Bisericii, lui Dumnezeu și aproapelui de aceea vă îndemn mereu pe toți să credeți cu tărie în visele voastre și să nu vă pierdeți nădejdea niciodată chiar dacă în viață există și încercări sau obstacole să rămânem mereu statornici având mereu în minte îndemnul lui Hristos.  „În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea.“ (Ioan 16,33)

Vizitatori

45.4%Romania Romania
12.5%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
7.9%Italy Italy
6.8%United States United States
6.8%Germany Germany
4.5%United Kingdom United Kingdom
4.5%Spain Spain
2.2%Canada Canada
1.1%Portugal Portugal
1.1%Ukraine Ukraine

Today: 2
Yesterday: 2
This Week: 10
Last Week: 27
This Month: 50
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor