Luni 22 Ianuarie 2018
Text Size

popas la liceul teologic ortodox zalau alaturi de grupul tineri pentru tineriAstăzi am avut bucuria de a reveni alături de prietenii din grupul „Tineri pentru tineri“ într-un loc foarte drag sufletului meu, vorbind din suflet și pentru suflet. La invitația doamnei Alina Blaj, am poposit în fosta mea clasă din cadrul Liceului Ortodox Sfântul Nicolae Zalău, într-o întâlnire cu tinerii. Pornind de la un cuvânt al vrednicului de pomenire ÎPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei, Marameșului și Sălajului, care afirma într-o predicp la duminica slăbănogului că „păcate putem săvârși singuri dar mântuirea o dobândim numai prin aproapele“, i-am provocat pe tineri la o discuție intitulată „Aproapele, mijloc de mântuire și cale către Hristos“.

După binecuvântarea oferită de Preacucernicul Pr. Claudiu Necita, am demarat dialogul cu o scurtă prezentare în care am expus câteva coordonate generale ale activității mele, vorbind tot odată tinerilor elevi despre sprijinul pe care trebuie să îl acordăm și lucrarea pe care trebuie să o împlinim cu aproapele. Într-o lume din ce în ce mai plină de provocări, tinerii întâmpină multe dificultăți în încercarea de ași găsi un sens al vieții, un scop care să-i motiveze să se bucure de viață, de aceea unul dintre coordonatele esențiale ale discuției a fost acela al scopului, al motivației de a trăi. 

 

În ciuda dificultăților viețiii cotidiene aceasta rămâne cel mai mare dar a lui Dumnezeu, de care ar trebui să ne bucurăm cu adevărat. Deși sunt o persoană cu nevoi speciale această situație nu m-a oprit niciodată să mă bucur de viață și să fiu o persoană extrem de activă și de aceea am îndemnat în permanență tinerii să-și depășească limitele. Pe parcursul discuției am împărtășit celor prezenți și propria experiență de viață, vorbindi-le chiar și despre limitele și motivațiile unei persoane cu dizabilități.

Chiar dacă întâlnirea a fost una plină de emoții atât pentru mine care m-am bucurat enorm să revin la seminar, cât și pentru ceilalți, care au avut ocazia să înțeleagă faptul că Dumnezeu lucrează prin oamenii și că ei înșiși sunt chemațți să devină vase alese a lui Dumnzeu, întâlnirea a fost una extrem de caldă și prietenoasă. O parte din membri grupului îmi erau deja prieteni și m-am bucurat enorm să îi revăd, însă pe lângă vechii prieteni am avut ocazia de a doscoperii și alți tineri frumoși care mi-au bucurat sufletul cu lumina, bunătatea și căldura din inima lor. Chiar dacă în cadrul liceului teologic au avut loc multe schibări atât în ce privește colectivul de cadre didactice cât mai ales cel de elevi, cu toate acestea am întâlnit câțiva elevi în sufletul cărora am găsit aceeași chemare sfântă și aceeași bucurie pe care o aveam eu ca elev acolo și mărturisesc că acești tineri m-au bucurat enorm, confirmându-mi încă odată faptul că Hristos lucrează prin oameni și dăruindu-mi speranță pentru ziua de mâine, pentru Biserică, pentru lume și pentruu generațiile ce vin,

Mulțuind doamnei Alina Blaj pentru invitație, părintelui Claudiu pentru transport și binecuvântare, tinerilor pentru răbdare, sinceritate și lumină și lui Dumnezeu pentru că încă odată m-a chemat la mărturisire, spre Slava Sa și folosul tuturor, vă îmbrățișez cu frățească dragoste și purtându-vă în suflet împărtășesc cu voi câteva poze realizate de prietenul Alexandru Chereji.

 

Vizitatori

45.3%Romania Romania
10.4%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
9.3%United States United States
8.1%Germany Germany
6.9%Italy Italy
5.8%United Kingdom United Kingdom
3.4%Spain Spain
2.3%Canada Canada
1.1%Ukraine Ukraine
1.1%France France

Yesterday: 4
Last Week: 14
This Month: 56
Last Month: 96

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor