Luni 22 Ianuarie 2018
Text Size

Şi-a găsit alinarea în credinţă şi iubirea faţă de cele sfinte. Este sensibil, iubitor de oameni, râde, se bucură alături de prieteni, îi mângâie şi plânge  la suferinţă odată cu ei.  Se hrăneşte din dorinţa de a-i ajuta pe semeni şi pe cei îndureraţi de probleme sociale şi boli grave. Nu de multe ori şi-a încercat talentul şi puterea extraordinară implicându-se în numeroase proiecte de campanii umanitare în beneficiul copiilor bolnavi de cancer. Ei au nevoie de ajutor şi cu ajutorul inimii sale bogate îşi manifestă bucuria faţă de Hristos, Cel care i-a pus în suflet şi minte un dar nemaipomenit.  Vorbeşte mult dar cu folos, este fin observator, profund. Cultura sa faţă de educaţia care i-a fost încredinţată de părinţi încă de la naştere te uimeşte până la lacrimi. Şi chiar dacă ar fi fost vorba să privim cu milă la un oarecare tânăr de 23 ani aflat în scaun cu rotile, Răzvan şi-a învins destinul cu optimism ieşit din comun, armonie şi harul unei călăuze divine.

 

” Iubind să facem tot, cu Hristos, în Hristos şi pentru Hristos!”

Răzvan Ciule este în anul IV la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, chiar dacă suferă de o boală grea, ce l-a făcut dependent de scaunul cu rotile şi de ajutorul familiei. Nici măcar pentru o clipă, suferinţa fizică nu l-a oprit să fie printre cei mai buni şi cei mai apreciaţi studenţi şi nici nu i-a curmat marea dorinţă de a sluji la Sfântul Altar, relatează  autorul Ziarului Lumina. „Dacă vorbim despre drumul omului către credință și Dumnezeu ar trebuii să spunem că acest drum este un drum de lungă durată, uneori anevoios, la finalul căruia suntem chemați să ne regăsim identitatea și scopul pentru care am fost zidiți și anume acela de a ne uni cu Dumnezeu în Bucuria și Lumina Veșniciei. Pentru a reuși aceasta trebuie însă să avem pe cineva care să ne arate tainele credinț ei și să ne îndrume, trebuie să stăruim în rugăciune și dragoste, cerând ajutorul lui Dumnezeu și apoi trebuie să ne punem credința în fapte ca iubind să facem tot, cu Hristos, în Hristos și pentru Hristos, văzându-L în fiecare om de lângă noi.” – spune Răzvan.

 „Suntem un singur trup a cărui Cap este Hristos”

 Răzvan are o înclinaţie spre disciplinele teologice din secţiunea practică, cum ar fi Liturgica şi Catehetica, dar şi pentru cele biblice. Dintre profesori, spune că-l îndrăgeşte mult pe părintele profesor Constantin Necula, dar îi iubeşte şi îi respectă pe toţi pentru că, în ciuda faptului că păstrează acea relaţie dintre profesori şi studenţi, i-au devenit prieteni. “Sunt preoţi minunaţi, care mă pomenesc pururea în rugăciuni, indiferent unde slujesc şi, la rândul meu, îi port în suflet şi în gând în permanenţă”, mai spune Răzvan. Se gândeşte să continue studiile la Sibiu, cu masterul şi poate chiar şi mai departe. „Trebuie să înțelegem că noi nu ne putem mântui singuri ci numai împreună si nu întâmplător în Biserica suntem un singur trup a cărui Cap este Hristos care ne cheamă, ne călăuzește și ne veghează „ ne învaţă Răzvan.

ciulerazvan

Răzvan a scris lucrări încă din seminar. Articolele de la revista şcolii au fost încununate cu o carte scrisă la îndemnul profesoarei de română din clasa a XI-a, Corina Bumbaş. Cartea “O viaţă trăită alături de Hristos” apărută cu binecuvântarea PS Petroniu, adună gânduri şi meditaţii pe diverse teme teologice. “Am simţit atât de mult prezenţa lui Dumnezeu, încât mă mistuie focul dragostei Sale şi încerc să împart lumii întregi această iubire”, mărturiseşte Răzvan. Dorinţa cea mare a lui Răzvan este să ajungă preot. Ştie că este greu, că boala îl opreşte, dar speră că într-o zi va purta acest har. “Nu este puţin lucru să slujeşti cu îngerii”, subliniază Răzvan în ziarul Lumina.

Cei care doresc să intre în legătură directă cu Răzvan sunt invitaţi să acceseze pagina personală:http://www.ciulerazvan.ro
 
 
Lajos Kristof

 

 

 

Vizitatori

45.3%Romania Romania
10.4%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
9.3%United States United States
8.1%Germany Germany
6.9%Italy Italy
5.8%United Kingdom United Kingdom
3.4%Spain Spain
2.3%Canada Canada
1.1%Ukraine Ukraine
1.1%France France

Yesterday: 4
Last Week: 14
This Month: 56
Last Month: 96

Who's Online

Avem 41 vizitatori și nici un membru online

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor