Vineri 19 Ianuarie 2018
Text Size

Ziua Mondiala a Persoanelor cu Dizabilitati a fost marcata la Zalau printr-o activitate de sensibilizare a elevilor vizavi de persoanele cu dizabilitati. La Scoala Gimnaziala „Simion Barnutiu” Zalau s-a desfasurat, ieri, a treia activitate sub genericul „Atelierul dizabilitatilor”, din campania „16 Zile de Activism Impotriva Violentei de Gen”. Pe parcursul desfasurarii acestei actiuni, elevii au avut posibilitatea sa experimenteze diferite activitati - fizice, vizuale - fiind lipsiti de unele abilitati, toate acestea pentru a-i intelege mai bine pe cei cu astfel de probleme. Acestia au fost ghidati in parcurgerea unei astfel de experiente de persoane cu dizabilitati. Altfel spus, elevii au fost pusi „in pielea” persoanelor cu dizabilitati.

Atelier de lucru

 

„Noi sarbatorim Ziua Mondiala a Persoanelor cu Dizabilitati. O sarbatorim prin munca, alaturi de persoanele cu dizabilitati care fac parte din grupul nostru de suport si de voluntari. Am organizat aceasta activitate, in cadrul careia, prin jocuri, elevii si alte persoane interesate pot sa se puna in locul unei persoane cu dizabilitati”, a declarat Maria Brazdau, coordonatorul Biroului de Asistenta si Consiliere pentru Persoane cu Handicap (BACH) Zalau. De asemenea, elevilor le-a fost prezen­tat un filmulet cu Razvan Ciule, un tanar cu handicap locomotor, intitulat „O zi din viata mea”. Prezent la activitate, Razvan a declarat ca „Ziua de 3 decembrie este o zi in care persoanele cu dizabilitati au ocazia sa arate lumii exact cum sunt: modul de a fi, dorinta de a se integra in societate. Copiii care au participat la activitate au fost foarte deschisi, foarte curiosi. Pentru mine a fost o bucurie sa particip la acest proiect, mai ales ca am avut posibilitatea sa intru in contact cu tinerii”. Mentionam ca in perioada 25 noiembrie – 5 decembrie, in Zalau se vor desfasura activitati destinate celebrarii campaniei internationale „16 Zile de Activism Impotriva Violen­tei de Gen”, actiuni sponsorizate de Primaria Municipiului Zalau, Inspec­to­ratul Scolar Salaj, Corpul Pacii Romania, Scoala Generala „Simion Barnutiu”, Asociatia Catolica Caritas si Asociatia Prader Willi Romania.

 

Silvia PRODAN, Sălăjeanul

Vizitatori

45.4%Romania Romania
12.5%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
7.9%Italy Italy
6.8%United States United States
6.8%Germany Germany
4.5%United Kingdom United Kingdom
4.5%Spain Spain
2.2%Canada Canada
1.1%Portugal Portugal
1.1%Ukraine Ukraine

Today: 2
Yesterday: 2
This Week: 10
Last Week: 27
This Month: 50
Last Month: 96

Who's Online

Avem 51 vizitatori și nici un membru online

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor