Vineri 19 Ianuarie 2018
Text Size

conferinta_de_presa_articol_salajanulAsociația Caritas Catolica, prin Biroul de Asistență și Consiliere pentru Persoane cu Handicap (BACH) a derulat în perioada 2-5 decembrie 2008 o campanie de sensibilizare în rândul elevilor de liceu. Campania a fost derulată pentru a marca Ziua Mondiala a Persoanelor cu Dizabilități, care se sărbătorește în fiecare an pe data de 3 decembrie.

Cinci licee din Zalău au raspuns prezent

„La inițiativa noastră au răspuns cinci licee din Zalău. însă, alături de noi in această campanie s-au implicat și alte asociații și instituții”, a declarat Maria Brazdău, coordonatorul BACH Zalău. Astfel, în câteva clase de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai”, Liceul de Artă „Ioan Sima”, Grupul Școlar „Voievod Gelu”, Grupul Școlar „Mihai Viteazul” și Seminarul Teologic Ortodox „Sfinții Trei Ierarhi”

în cadrul orelor de dirigenție elevii au fost informați despre persoanele cu dizabilități, despre semnificația zilei de 3 decembrie.De asemenea, au fost puși in situația unei persoane cu dizabilități. Și cum puterea exemplului este cea mai bună, liceeni au primit vizita unor persoane cu dizabilități.

 

Una dintre acestea este elev la Seminarul Teologic Ortodox „Sfinții Trei Ierarhi”, Răzvan Ciule, care are un handicap locomotor fiind imobilizat într-un scaun. De asemenea, cu acest tânăr a fost realizat si un scurt filmuleț de către Pr. Prof. Ionuț Margin. Filmulețul intitulat „O zi din viața mea” a putut fi vizionat de către toți liceeni care au participat la campanie. „Pentru mine personal implicarea în acest proiect a fost o mare bucurie, pentru că am avut ocazia să arăt și altora o parte din ce îmi oferă Dumnezeu. Mi-am dorit de multă vreme să le vorbesc tinerilor, celor de varsta mea, pentru mine acele ore pe care le-am ținut  în fața elevilor au fost o mare bucurie, am simtit caldură și prietenie”, a declarat Răzvan Ciule, ieri în cadrul unei întâlniri realizate la finalul proiectului.

De menționat că implicarea școlilor în acest proiect a fost voluntară. Din declarațiile pe care elevii le-au facut ieri, proiectul a avut impact asupra lor.

Trei campanii

Maria Brazdău a spus că obiectivele acestei campanii s-au orientat spre lupta împotriva discriminării și excluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități și a participării cât mai active a acestora la viata socială. Potrivit coordonatorului BACH, aceasta e cea de-a treia campanie de acest fel care se realizează în școli. „Încercăm să îi determinăm pe tineri sa devină parte dintr-o societate care acceptă pe toată lumea”, a conchis Mia Brazdău.

Vizitatori

45.4%Romania Romania
12.5%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
7.9%Italy Italy
6.8%United States United States
6.8%Germany Germany
4.5%United Kingdom United Kingdom
4.5%Spain Spain
2.2%Canada Canada
1.1%Portugal Portugal
1.1%Ukraine Ukraine

Today: 2
Yesterday: 2
This Week: 10
Last Week: 27
This Month: 50
Last Month: 96

Who's Online

Avem 28 vizitatori și nici un membru online

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor