Vineri 19 Ianuarie 2018
Text Size

Cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități, Asociația Caritas Catolica, prin Biroul de Asistență și Consiliere pentru Persoane cu Dizabilități (BACH) Zalău a organizat, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, o campanie de sensibilizare în rândul liceenilor din Zalău.

În conferința de presă organizată ieri în incinta Liceului Pedagogic Zalău, Mia Brazdău, coordonator BACH Zălau a prezentat modul de desfașurare și ecoul de care s-a bucurat campania în rândul adolescenților:

„Obiectivele campaniei s-au axat pe lupta impotriva discriminării și excluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități și a participării cât mai active a acestora la viața socială.“

 

La inițiativa BACH Zalău, de a promova o imagine pozitiva despre persoanele cu dizabilități prin intermediul unor activități educative susținute în cadrul orelor de dirigintie, s-au alăturat pe rand atat consilierii educativi, prin intermediul cărora informațiile necesare au ajuns la cei vizați (diriginți si elevi) cât și alte organizații care au beneficiari persoane cu dizabilități. Acțiunea s-a bucurat de un răspuns promit și de sprijin din partea Inspectoratului Școlar al Județului Sălaj în organizarea și derularea activităților în clasele cu elevii de liceu“.

In campanie au fost cuprinse 5 licee din Zalău: Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai“, Seminarul Teologic Ortodox, Liceul De Artă „Ioan Sima“, Grup Școlar „Voievodul Gelu“ și Grup Școlar „Mihai Viteazul“.

Acțiunile educative s-au desfășurat în cadrul orelor de dirigenții. Adolescenții au înțeles mai bine mesajele pe care organizatorii campaniei au dorit să le transmită, prin intermediul unui filmuleț denumit „O zi din viața mea“ care îl prezintă pe Răzvan Ciule, elev în clasa a XII-a la Seminarul Teologic din Zalău, un tânăr cu handicap locomotor, dar care, în ciuda greutăților pe care le intampină zi de zi, a reușit să fie mai activ și mai responsabil decât ceilalți tineri de vârsta lui.

La vârsta de 19 ani, Răzvan a publicat o carte „O viață traită alături de Hristos“, are un blog și un site propriu și un număr foarte mare de prieteni. Profesor, preot Margin Ionuț, îl prezintă pe Răzvan ca un exemplu pentru generația lui „Are vreme de suflet mai mult decât noi, de aceea îl consideram emblema școlii, un model pentru colegii lui și pentru noi toți“. Campania s-a desfășurat în perioada 2-5 decembrie, scopul principal fiind promovarea toleranței și acceptării persoanelor cu dizabilități în rândul tinerilor.

 

Mihaela PEȘTEAN Sălăjeanul European

Vizitatori

45.4%Romania Romania
12.5%Republic Of Moldova Republic Of Moldova
7.9%Italy Italy
6.8%United States United States
6.8%Germany Germany
4.5%United Kingdom United Kingdom
4.5%Spain Spain
2.2%Canada Canada
1.1%Portugal Portugal
1.1%Ukraine Ukraine

Today: 2
Yesterday: 2
This Week: 10
Last Week: 27
This Month: 50
Last Month: 96

Who's Online

Avem 37 vizitatori și nici un membru online

Comentarii recente

 • Asociația Umanitară „Alexandru Damian“, un strop de lumină și alinare în viața copiilor bolnavi de cancer

  • Roxana Popescu 12.05.2014 14:59
   Un articol foarte frumos. Pentru cei care sunt interesti sa fac voluntariat va recomand sa intrati ...
 • Cât costă un site?

  • Răzvan Ciule 28.09.2014 19:45
   Stimate domn vă mulțumesc pentru comentariu si va respect opinia, totuși consider că este necesar ...
    
  • anomim 09.04.2014 00:18
   :cry: gazduire 5 euro pentru un magazin virtual?:D si ssl? si vps, si cpu si baze de date serioase, si ...

Copyright © 2008-2014 All Rights Reserved. Toate drepturile asupra acestui site aparţin lui Răzvan Ciule. Pentru preluarea sau publicarea informaţiilor de pe acest site pe alte pagini vă rugăm să contactaţi autorul utilizand datele din cadru secţiunii de contact şi să precizaţi sursa. Orice modificare sau preluare a conţinutului fără consimţământul autorului reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii.

SEO monitor